Lehečka utrpěla neúspěch při své premiéře na turnaji Masters v Šanghaji ve druhém kole

Lehečka utrpěla neúspěch při své premiéře na turnaji Masters v Šanghaji ve druhém kole

Jednadvacetiletý český tenista Lehečka nedokázal potvrdit roli favorita ve svém debutu na turnaji v Šanghaji. Byl nasazen jako 27. hráč a měl se utkat s argentinským tenistou Schwartzmanem, který se v poslední době trápí a vypadl z první stovky žebříčku ATP. Po vyrovnaných dvou setech, ve kterých rozhodl vždy jeden úspěšný brejk, Lehečka nezvládl koncovku zápasu. Schwartzman se dostal do vedení v úvodních gamech třetího setu a už ho nepustil. Lehečka nedokázal získat ani jeden game proti soupeři, který je momentálně o 100 míst níže v žebříčku ATP.

Další zajímavou událostí na turnaji v Šanghaji bylo vítězství Sebastiana Kordy nad světovou trojkou a obhájcem titulu Daniilem Medveděvem. Korda, syn českého grandslamového šampiona, porazil ruského tenistu 7:6, 6:2 a poprvé v kariéře uspěl proti hráči z elitní pětky světového žebříčku. Třiadvacetiletý Američan se ve čtvrtfinále utká s vítězem zápasu mezi Franciscem Cerúndolem z Argentiny a Mártinem Fucsovicsem z Maďarska.

Turnaj v Šanghaji je jedním z prestižních tenisových turnajů na tvrdém povrchu s dotací přes 10 milionů dolarů. V dalších zápasech 2. kola se střetli další hráči jako Rubljov, Sonego, Chačanov, Wolf, Dimitrov, Fils, Evans a Humbert. Ve třetím kole pak Korda porazil Medveděva, Ruud porazil Eubankse a Hurkacz porazil Hsu Jü-hsioua.

Tenisový turnaj v Šanghaji nabízí zajímavé zápasy a překvapivé výsledky. Fanoušci se mohou těšit na další souboje nejlepších tenistů světa a sledovat, jak se bude vyvíjet turnaj.