Lehečka zvítězil ve druhém zápase po návratu na kurty, Muchová uspěla v Cincinnati.

Lehečka zvítězil ve druhém zápase po návratu na kurty, Muchová uspěla v Cincinnati.

Marie Bouzková v 1. kole podlehla Polce Magdaleně Frechové 6:3, 4:6, 3:6.

Dvaadvacetiletý Lehečka předvedl proti bývalé světové jedničce nebojácný výkon, z forhendu nastřílel 17 vítězných úderů. Medveděv, který v Cincinnati slavil v roce 2019 titul, se naopak trápil na servisu.

Do kurtu trefil jen 44 procent prvních podání a nasbíral sedm dvojchyb. Jednu zahrál i při brejkbolu za stavu 3:3 ve druhém setu. Lehečka pak už zápas nepustil a ve třetím vzájemném duelu ruského hráče podruhé porazil. Na kameru pak napsal vzkaz: „Jsem zpátky!“

„Je úžasné být zpátky,“ zopakoval v rozhovoru na dvorci. „Už je to dlouho, co jsem hrál na velkém kurtu, takže jsem si dneska užil každou chvilku. A vyhrát proti tak dobrému hráči, tak talentovanému hráči, jakým bezesporu Daniil je, to je pro mě bonus,“ dodal vítěz lednového turnaje v Adelaide.

V osmifinále se Lehečka utká s domácím Francesem Tiafoem, který vyřadil 14. nasazeného bronzového olympijského medailistu Lorenza Musettiho z Itálie. Jediný předchozí vzájemný zápas s českým daviscupovým reprezentantem Američan vloni na trávě ve Stuttgartu vyhrál.

Muchová, která se postupně vrací po únorové operaci zápěstí, zvládla první zápas na betonech od loňského US Open, kde došla do semifinále. Jastremské odvrátila v tie-breaku úvodní sady od stavu 1:6 pět setbolů a nakonec ho získala 8:6.

V úvodu druhého setu sice přišla počtvrté v utkání o podání a prohrávala 1:2, soupeřce pak už ale nepovolila ani game. Ve 2. kole se utká s čerstvou šampionkou z Toronta Američankou Jessicou Pegulaovou.

Bouzková nedokázala navázat na finálovou účast ve Washingtonu a na druhém turnaji za sebou vypadla v 1. kole. Stejně jako před týdnem v Torontu ztratila úvodní zápas po nadějném startu ve třech setech a neobhájí v Cincinnati loňskou čtvrtfinálovou účast.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži (dotace 7,909 milionu dolarů):

Dvouhra – 1. kolo: Carreňo (Šp.) – Korda (16-USA) 7:5, 6:1, Etcheverry (Arg.) – Arnaldi (It.) 6:3, 6:7 (3:7), 6:2.

2. kolo: Lehečka (ČR) – Medveděv (4-Rus.) 7:6 (7:2), 6:4, Thompson (Austr.) – Báez (Arg.) 6:2, 6:4, Tiafoe (USA) – Musetti (14-It.) 6:3, 6:2.

Ženy (dotace 3,211.715 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo: Muchová (ČR) – Jastremská (Ukr.) 7:6 (8:6), 6:2, Frechová (Pol.) – Bouzková (ČR) 3:6, 6:4, 6:3, Wozniacká (Dán.) – Kalininová (Ukr.) 6:2, 6:4, Pavljučenkovová (Rus.) – Haddadová Maiaová (17-Braz.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:3.

2. kolo: Šwiateková (1-Pol.) – Gračovová (Fr.) 6:0, 6:7 (8:10), 6:2, Kosťuková (15-Ukr.) – Sunová (N. Zél.) 6:3, 7:5.

Český tenista Lehečka se vrátil na kurty a hned ve svém druhém zápase po návratu dokázal porazit bývalou světovou jedničku Daniila Medvedeva. V Cincinnati se také dařilo české hráčce Muchové, která zdolala Jastremskou a postoupila do druhého kola.

Lehečka předvedl skvělý výkon, když nastřílel 17 vítězných úderů z forehandu a Medvedevovi způsobil potíže na jeho servisu. Rus se trápil s prvními podáními a udělal sedm dvojchyb, což Lehečka dokázal využít k své výhře. Po zápase napsal vzkaz na kameru: „Jsem zpátky!“ a prohlásil, že je skvělé být zpět na velkém kurzu.

V osmifinále se Lehečka utká s domácím hráčem Tiafoem, který ho porazil ve Stuttgartu loni. Muchová, která se vrací po operaci zápěstí, porazila Jastremskou a postoupila do druhého kola, kde se utká s Pegulaovou.

Naopak Bouzková nedokázala navázat na finálovou účast ve Washingtonu a opět vypadla v prvním kole turnaje. Stejně jako před týdnem v Torontu, i tentokrát prohrála první zápas po nadějném startu ve třech setech.

Výsledky dalších zápasů z turnaje mužů a žen v Cincinnatu jsou následující: Carreño porazil Kordu, Etcheverry Arnaldiho, Thompson Báeze a Tiafoe Musettiho. U žen Wozniacká zdolala Kalininovou, Pavljučenkovová Haddad Maiaovou, Šwiateková Gračovovou a Košťuková Sunovou.

Tenisový turnaj v Cincinnatu pokračuje a fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy a výkony hráčů a hráček na tvrdém povrchu.