Letadélka, sladkosti a kouřící auta: Německá bouřlivá situace pokračuje

Letadélka, sladkosti a kouřící auta: Německá bouřlivá situace pokračuje

Transparenty, pokřiky, to je jasná věc. K „všedním“ projevům nespokojenosti přidali fanoušci na německých fotbalových stadionech nejprve tenisové míčky, které házeli na trávník.

„Dají se dobře pronést a dá se s nimi dohodnout daleko, v pohodě se tak překoná třeba atletická dráha, když odděluje tribuny od hřiště,“ citovala německá média jednoho z fanoušků, kteří zkraje února narušili i druholigový duel Herty Berlín s Hamburkem.

V minulém kole vymysleli příznivci další nápadité způsoby, jak na dlouhé minuty přerušit zápasy. V pátečním utkání nejvyšší soutěže mezi Kolínem nad Rýnem a Werderem Brémy kromě žlutých míčků vhodili na plochu i autíčka na dálkové ovládání. Ta z tribuny řídili a hračky se proháněly po hřišti, dokud je pořadatelé ve spolupráci s fotbalisty nepolapili.

Na autíčka s dálkovým ovládáním vsadili i fanoušci v sobotním druholigovém souboji Hansa Rostock – Hamburger SV. Jen je ještě „vylepšili“ a přidělali na ně dýmovnice, takže narušitelské vozy prostor pořádně zakouřily…

Hon pořadatele na vetřelce, které se pokoušel odkopnout za postranní čáru, pak pobavil diváky na stadionu i uživatele sociálních sítí.

Příznivci ve Freiburgu zase o den později během zápasu elitní soutěže proti Frankfurtu vyslali do vzduchu řízené modely letadel, která kroužila nad trávníkem a shazovala na něj bonbony. Dalšími sladkostmi zasypali diváci pokutové území – a drobné pamlsky se z pažitu sbíraly přece jen hůře a déle než tenisové míčky.

Kvůli podobným protestům nabírají střetnutí v Německu nezvyklé prodlevy a vedou ke kuriózním situacím. Tak třeba v duelu Unionu Berlín s Wolfsburgem padl výtečný gól domácích ve 25. minutě nastavení prvního poločasu. A zápasy Kolína nad Rýnem proti Brémám nebo Darmstadtu se Stuttgartem se nastavovaly o dvacet minut.