Leverkusen si udržel stoprocentní bilanci díky pětigólové demolici Molde, přičemž Schick a Hložek přispěli k vítězství.

Leverkusen si udržel stoprocentní bilanci díky pětigólové demolici Molde, přičemž Schick a Hložek přispěli k vítězství.

Bayer Leverkusen si zajistil jistý postup do osmifinále Evropské ligy po výhře 5:1 nad Molde. Stejně tak jako vítězové zbýlých šesti skupin, i týmy z druhých míst čeká v prvním kole play off třetí týmy ze skupin Ligy mistrů. Třetí ve skupině si zahrají vyřazovací část Evropské konferenční ligy.

Leverkusen otevřel skóre v šesté minutě díky brance Schicka, který se vrátil po posledním zranění. Byla to jeho třetí branka v pátém soutěžním zápase od návratu. Sedmadvacetiletý útočník převzal míč na středu hřiště, obešel bránícího hráče a krásnou střelou zpoza vápna se trefil k tyči.

Do poločasu Leverkusen zvýšil díky Tapsobovi a vlastnímu gólu Ellingsena. Po hodině hry si Hložek naběhl na Mbambovu přihrávku a po úniku se trefil levákem pod břevno. Jednadvacetiletý reprezentant dal pátou soutěžní branku v sezoně, naposledy se prosadil na začátku listopadu. O deset minut později navíc Hložek napřáhl z dálky a jeho prudkou ránu tečoval Mbamba do sítě.

V závěru zmírnil porážku Molde záložník Kitolano, který překonal brankářskou trojku Leverkusenu Lomba. Český gólman Kovář zůstal poprvé v EL na lavičce. Bayer neprohrál ani 23. soutěžní utkání od začátku sezony a už jen jeden zápas mu chybí k dorovnání německého rekordu, který drží Hamburk z ročníku 1982/83.

AS Řím zvládl i třetí domácí utkání ve skupině. V 11. minutě vstřelil úvodní gól Lukaku po Zalewského přihrávce před prázdnou bránu. Belgický kanonýr si připsal pátý zásah v ročníku EL a dotáhl se na čelo tabulky střelců. Další branky favorita přidali Belotti a Pisilli.

V dalších zápasech skupiny E prohrál Liverpool 1:2 na hřišti Saint-Gilloise a obsadil třetí místo. Druhou příčku uhájilo Toulouse výhrou 2:1 v Linci.

Výsledky zbylých skupin:

Skupina F:

Rennes – Villarreal 2:3

Panathinaikos Atény – Maccabi Haifa 1:2

Skupina G:

Slavia Praha – Servette Ženeva 4:0

AS Řím – Šeriff Tiraspol 3:0

Skupina H:

Karabach – Hácken 2:1

Bayer Leverkusen – Molde 5:1

Výsledky potvrzují postup Leverkusenu a Slavie Praha do osmifinále, zatímco Liverpool a Rennes si zajistily postup do play off.