Lewis Hamilton otevřeně hovoří o svých bojích s duševním zdravím během celého života

Lewis Hamilton otevřeně hovoří o svých bojích s duševním zdravím během celého života

„Celý život bojuji s duševním zdravím. Asi tak od třinácti let mě trápily deprese a kolem dvaceti let jsem prožíval hodně obtížné období,“ řekl Hamilton. Současně přiznal, že pro něj bylo komplikované problémy otevřeně řešit.

„Myslím, že to bylo tlakem kolem závodění a své udělaly i problémy ve škole, kde mě šikanovali. Neměl jsem nikoho, s kým bych si o tom mohl promluvit,“ uvedl Hamilton, který ve formuli 1 debutoval v roce 2007 v 21 letech jako první pilot tmavé pleti.

Titul získal Hamilton poprvé v roce 2008, další přidal v letech 2014, 2015 a 2017 až 2020. Sedmi triumfy vyrovnal rekord Němce Michaela Schumachera. Od příští sezony bude vítěz rekordních 105 Velkých cen jezdit za Ferrari.

Lewis Hamilton, sedminásobný mistr světa ve Formuli 1, nedávno prozradil, že celý svůj život bojuje s duševním zdravím. Ve svých třinácti letech začal trpět depresemi a kolem dvaceti let prožíval obtížné období.

Hamilton otevřeně přiznal, že pro něj bylo složité se vypořádat s problémy, které ho trápily. „Myslím, že to byl tlak závodění a také problémy ve škole, kde jsem byl šikanován. Neměl jsem nikoho, s kým bych si o tom mohl promluvit,“ uvedl Hamilton.

Lewis Hamilton debutoval ve Formuli 1 v roce 2007 ve věku 21 let a stal se prvním pilotem tmavé pleti v této soutěži. Získal celkem sedm titulů mistra světa, poprvé v roce 2008 a poté v letech 2014, 2015, 2017 a 2020. Tímto počtem triumfů se vyrovnal legendárnímu Michaelu Schumacherovi.

Od příští sezony bude Lewis Hamilton jezdit za tým Ferrari, kde se pokusí získat další úspěchy. S rekordními 105 Grand Prix vítězstvími na svém kontě se stává jedním z nejúspěšnějších jezdců historie Formule 1.

Hamiltonův otevřený přístup k tématu duševního zdraví a jeho odhodlání bojovat s tímto problémem ukazuje, že i slavní sportovci se mohou potýkat s těžkostmi a není ostuda hledat pomoc. Je důležité mluvit o duševním zdraví a podporovat ty, kteří se s ním potýkají. Lewis Hamilton je skvělým příkladem toho, že i přes osobní obtíže lze dosáhnout velkých úspěchů.