Liberec vstřelil tři góly Dukle během osmi minut druhého poločasu.

Liberec vstřelil tři góly Dukle během osmi minut druhého poločasu.

Dukla přitom vstoupila do utkání skvěle a už po 98 vteřinách šla do vedení. Zeronik se na pravé straně zbavil dvou protihráčů a jeho střílený centr na zadní tyč doletěl až do sítě. Třiadvacetiletý záložník dal první gól při osmém ligovém startu.

Liberec zareagoval aktivně a vytvořil si několik slibných závarů, srovnat ale mohl v 25. minutě paradoxně Enemeho pokusem o lob z poloviny hřiště, míč proletěl zhruba metr nad břevnem.

Vzápětí byl blízko 100. brance v nejvyšších soutěžích domácí Řezníček, jehož pokus z bezprostřední blízkosti skvělým reflexem zneškodnil Bačkovský.

Severočeši ke konci poločasu stupňovali tlak. Brankář Hruška si však poradil s Nyarkovou tečovanou střelou zpoza vápna a ve 44. minutě hlavičku ghanského útočníka zastavila tyč.

Nyarka nahradil na začátku druhé půle Letenay, který zařídil bleskový obrat. Ve 48. minutě gólman Hruška neudržel Enemeho střelu ze střední vzdálenosti a slovenský útočník míč pohodlně dorazil.

Stejná spolupráce zafungovala i o pět minut později, kdy si Letenay naskočil na Enemeho centr a hlavou vstřelil třetí gól v ligovém ročníku.

Kolaps Dukly, vedené trenérem Petrem Radou, završil v 56. minutě Hlavatý. Liberecký špílmachr po Tuptově chytré patičce zakončil přesnou střelou na přední tyč. Hlavatý se třetí brankou v ligové sezoně dotáhl na Letenaye na čelo týmové tabulky kanonýrů.

Pražané mohli na konci divoké čtvrthodiny snížit, což se jim nakonec kuriózním způsobem nepodařilo. Vondráškova hlavička směřovala do sítě, na brankové čáře ji ovšem ještě tečoval Mešanovič a videorozhodčí odhalil jeho ofsajdové postavení.

Slovan mohl skóre záhy navýšit, Hlavatého tečovaný centr skončil na tyči. Domácími tři inkasované góly během osmi minut otřásly a v ofenzivě si do konce utkání takřka nic nevytvořili. V nastavení naopak uzavřel skóre z dorážky střídající Višinský. V úplném závěru měl ještě jednu šanci na vstup do Klubu ligových kanonýrů Řezníček, Bačkovský ho znovu vychytal.

Liberec poprvé pod vedením trenéra Kováče vyhrál dva soutěžní duely po sobě, ve středu si poradil v poháru s Povltavskou fotbalovou akademií. Venku v lize uspěl po dvou porážkách a čtyři góly v jednom utkání tam dal v nejvyšší soutěži poprvé od loňského května.

10. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha – Slovan Liberec 1:4 (1:0)

Branky: 2. Zeronik – 48. a 53. Letenay, 56. Hlavatý, 90.+1 Višinský. Rozhodčí: Rozhodčí: Hocek – Leška, Zoufalý – Rouček (video). ŽK: Halinský, Višinský, Varfolomejev (všichni Liberec). Diváci: 2688.

Dukla: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka, Ambler – Zeronik (78. Douděra), Kozma (83. Bačinský), Lichý, Šebrle (84. Moulis) – Řezníček, Mešanovič (78. Matějka). Trenér: P. Rada.

Liberec: Bačkovský – Halinský, Mikula, Purzitidis – Ghali (68. Zyba), Icha, Hlavatý (79. Varfolomejev), Kayondo – Eneme (79. Višinský), Tupta (57. Frýdek) – Nyarko (46. Letenay). Trenér: Kováč.

Dukla Praha nedokázala udržet vedení a utkání s týmem Slovan Liberec skončilo výsledkem 1:4. Dukla vstoupila do zápasu skvěle a již po 98 vteřinách se dostala do vedení. Zeronik se zbavil dvou protihráčů a jeho centr do zadní tyče skončil v síti. Tímto gólem si třiadvacetiletý záložník připsal první branku v osmém ligovém startu.

Liberec reagoval aktivně a měl několik slibných šancí, ale vyrovnat mohl až Enemeho pokus o lob z poloviny hřiště, který proletěl nad břevnem. Poté byl blízko k 100. brance domácího týmu, ale brankář Hruška svou skvělou reakcí zneškodnil Nyarkovu střelu zpoza vápna.

Ve druhé půli se situace obrátila, když Letenay nahradil Nyarka a bleskový obrat začal. Ve 48. minutě Enemeho střelu neudržel brankář Hruška a slovenský útočník dorazil míč do sítě. O pět minut později Letenay skóroval hlavou po Enemeho centru.

Kolaps Dukly pak definitivně uzavřel Hlavatý, který ve 56. minutě přidal čtvrtou branku pro Liberec. Dukla se ke konci zápasu snažila snížit, ale nakonec se jí to nepodařilo. Vondráškova hlavička skončila v síti, ale videorozhodčí odhalil ofsajdové postavení Mešanoviče.

Liberec pod vedením trenéra Kováče poprvé vyhrál dva soutěžní zápasy po sobě a ve středu si poradil i v poháru. Venku v lize uspěl po dvou porážkách a čtyřech gólech v jednom zápase poprvé od loňského května.

Celkově se jednalo o zajímavé utkání, ve kterém Dukla nedokázala udržet vedení a Liberec se dokázal rychle vrátit do hry a získat důležité body.