Linda Fruhvirtová a Krejčíková postupují do čtvrtfinále v Hongkongu

Linda Fruhvirtová a Krejčíková postupují do čtvrtfinále v Hongkongu

Česká tenistka Linda Fruhvirtová ve druhém kole turnaje v Hongkongu porazila ruskou soupeřku Alinu Kornějevovou. Fruhvirtová zvítězila v poměru 6:3 a 7:5 a postoupila do semifinále, kde se utká s kanadskou hráčkou Leylah Fernandezovou. Ta porazila ruskou tenistku Mirru Andrejevovou 2:1 na sety.

Fruhvirtová začala zápas proti hráčce z kvalifikace dobře a rychle si vypracovala vedení 5:1. I když pak zaváhala při vlastním servisu, vzápětí si set potvrdila. Druhá sada byla vyrovnaná, ale česká hráčka si udržela vedení a rozhodla o vítězství.

Další česká tenistka Barbora Krejčíková se utkala v druhém kole turnaje v Čeng-čou s Chorvatkou Petrou Martićovou. Krejčíková ztratila v prvním setu vedení 3:1, ale poté se vzpamatovala a získala rozhodující brejk. Druhá sada už byla jasně v její režii a Krejčíková postoupila do čtvrtfinále.

Krejčíková se zatím s Fruhvirtovou na okruhu WTA utkala jen jednou. Letos na Roland Garros prohrála ve dvou setech.

Na turnaji v Čeng-čou došlo také k překvapení, když jedenáctá nasazená Ruska Ljudmila Samsonovová podlehla Němce Lauře Siegemundové. Siegemundová, která je až na 113. místě žebříčku a do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, porazila Samsonovovou ve třech setech. Siegemundová se utká v čtvrtfinále s Italkou Jasmine Paoliniovou.

Turnaj žen v Hongkongu má dotaci 259 303 dolarů, zatímco turnaj v Čeng-čou má dotaci 780 637 dolarů. Oba turnaje se hrají na tvrdém povrchu.