Lionel Messi vyniká v Americe, když v třech zápasech za Miami vsítil pět gólů.

Lionel Messi vyniká v Americe, když v třech zápasech za Miami vsítil pět gólů.

Lionel Messi, třicetiletý argentinský fotbalista, se opět ukázal jako skvělý střelec. V nedávném zápase proti týmu Inter Miami otevřel skóre už ve 7. minutě, kdy si na prsou zpracoval centr Roberta Taylora a z malého vápna poslal tvrdou ranou levákem pod břevno. Ve 72. minutě se Messi prosadil podruhé, tentokrát pravákem z voleje po obloučku Josefa Martíneze. Tímto gólem stanovil konečný výsledek zápasu.

Trenér Interu Tata Martino, který Messiho vedl již v Barceloně, pochválil jeho výkon. Uvedl, že není nic divného na tom, že Messi dává góly. Je to nejlepší hráč na světě a střílel 40 gólů za sezonu i ve vrcholné fázi své kariéry.

Zápas začal s 95 minutovým zpožděním kvůli bouřkám ve Fort Lauderdale. Messi v tomto zápase také obdržel svou první žlutou kartu v novém dresu, když byl napomenut za faul v 21. minutě. Dalším soupeřem Interu v pohárové soutěži pro týmy MLS a mexické MX ligy bude v neděli tým Dallas.

V tomto zápase také debutoval další bývalý hráč Barcelony Jordi Alba, který přišel na trávník v 64. minutě. Messiho výkon a góly potvrzují jeho kvalitu a schopnost stále se prosazovat na nejvyšší úrovni.