Liverpool zvítězil nad Bournemouthem po obratu v zápase, přestože byl oslaben.

Liverpool zvítězil nad Bournemouthem po obratu v zápase, přestože byl oslaben.

Anglická fotbalová liga pokračovala druhým kolem, ve kterém se odehrálo několik zajímavých zápasů. Liverpool porazil Bournemouth 3:1, Wolverhampton utrpěl druhou prohru v řadě, tentokrát s Brightonem, a Brentford zvítězil nad Fulhamem 3:0.

Zápas mezi Liverpool a Bournemouth začal ve velkém stylu. Už po třech minutách se hosté ujali vedení po chybě Alexandra-Arnolda v rozehrávce. Domácí však dokázali vyrovnat v 28. minutě díky akrobatickému zakončení Díaze. Do poločasu pak otočil skóre Salah, který využil vlastní neproměněné penalty.

Ve 58. minutě byl za tvrdý faul na Christieho vyloučen argentinský mistr světa Mac Allister, který si tak zkrátil ligovou premiéru před fanoušky Liverpoolu. Domácí se však oslabením nenechali rozhodit a krátce nato ještě pojistil jejich vítězství Jota.

Wolverhampton pod novým trenérem O’Neilem utrpěl druhou prohru v řadě. Po porážce 0:1 na hřišti Manchesteru United podlehli doma Brightonu 1:4. Za hosty se dvakrát trefil March.

Malé derby o západní Londýn ovládl Brentford. Domácí Fulham sice dvakrát nastřelil břevno, ale prosadit se mu nepodařilo. Hosté zvítězili 3:0 díky dvěma gólům Mbeuma.

V dalších zápasech druhého kola se utkají Tottenham s Manchesterem United, Manchester City s Newcastle a Luton s Burnley.

Aktuální tabulka po druhém kole vypadá následovně:

1. Brighton – 6 bodů

2. Brentford – 4 body

3. Liverpool – 4 body

4. Newcastle – 3 body

5. Manchester City – 3 body

6. Arsenal – 3 body

7. Crystal Palace – 3 body

8. Manchester United – 3 body

9. Nottingham – 3 body

10. Fulham – 3 body

11. Tottenham – 1 bod

12. Chelsea – 1 bod

13. West Ham United – 1 bod

14. Bournemouth – 1 bod

15. Everton – 0 bodů

16. Sheffield United – 0 bodů

17. Luton – 0 bodů

18. Burnley – 0 bodů

19. Aston Villa – 0 bodů

20. Wolverhampton – 0 bodů

Další kolo anglické fotbalové ligy slibuje další zajímavé zápasy a napínavé souboje o body a příčky v tabulce.