Loni se úspěšně bránil v Pardubicích, nyní se připravuje na souboj s Lukakuem. Trpišovský nasadí mladého talenta.

Loni se úspěšně bránil v Pardubicích, nyní se připravuje na souboj s Lukakuem. Trpišovský nasadí mladého talenta.

Český fotbalista Jan Vlček se připravuje na důležitý zápas ve skupině G, ve které se jeho tým Slavia Praha utká s belgickým týmem AS Roma. Vlček se těší na souboj s belgickým útočníkem Romelu Lukakuem, který je považován za jednoho z nejlepších evropských útočníků posledních let.

Vlček, který minulou sezónu hostoval v týmu Pardubice, je nadšený z toho, že může hrát za Slavii Praha. Uvedl, že je to splněný sen a že si toho velmi váží. V souboji s Lukakuem se nebojí výzvy a chce se zdokonalit tím, že bude bránit proti nejlepším hráčům.

Podle trenéra AS Roma, Josého Mourinha, bude Lukaku součástí základní sestavy, protože další ofenzivní hráči Lorenzo Pellegrini a Paulo Dybala jsou zranění. Vlčekův trenér Jindřich Trpišovský potvrdil, že se na Lukakua připravovali a že mají připravenou taktiku.

Vlček může být inspirován výkonem Davida Hovorky, který v roce 2019 uhlídal Lukakua při remíze 1:1 v Lize mistrů. Vlček si pamatuje na ten zápas a považuje ho za motivaci.

Vlček minulou sezónu hostoval v týmu Pardubice a po návratu do Slavie Praha si získal místo v kádru. Zatím nastoupil k deseti soutěžním zápasům, ale ještě nezažil atmosféru na Olympijském stadionu v Římě s takřka 70 tisíci diváky.

Vlček je rád, že může být součástí týmu a trénovat se. Není zklamaný, když nenastoupí do zápasu, protože čekal trpělivě na svou šanci. Je vděčný za příležitost, kterou dostal.