Los Eura: Češi se utkají s Portugalskem, Slováci čelí Belgii. V „béčku“ se očekává šlágr.

Los Eura: Češi se utkají s Portugalskem, Slováci čelí Belgii. V „béčku“ se očekává šlágr.

Dnešní losování skupin pro závěrečný turnaj fotbalového mistrovství Evropy 2024 v Německu přineslo vzrušení a očekávání pro fanoušky po celém světě. Tento prestižní turnaj, který se koná každé čtyři roky, je vrcholem evropského fotbalu a přináší nejlepší týmy z celého kontinentu do jednoho místa, aby bojovaly o titul evropského šampiona.

Losování se konalo v německém městě Frankfurt nad Mohanem a bylo sledováno miliony fanoušků po celém světě. Týmy byly rozděleny do šesti skupin, přičemž každá skupina obsahuje čtyři týmy. Zde je přehled složení skupin:

Skupina A:

– Německo

– Francie

– Španělsko

– Polsko

Skupina B:

– Anglie

– Itálie

– Nizozemsko

– Ukrajina

Skupina C:

– Portugalsko

– Belgie

– Chorvatsko

– Švédsko

Skupina D:

– Rakousko

– Švýcarsko

– Turecko

– Dánsko

Skupina E:

– Rusko

– Wales

– Česko

– Maďarsko

Skupina F:

– Slovensko

– Skotsko

– Finsko

– Bulharsko

Toto složení skupin slibuje vzrušující a vyrovnané zápasy již od samotného začátku turnaje. Německo, jako pořadatelská země, se ocitlo ve skupině A spolu s Francií, Španělskem a Polskem. Tato skupina je považována za tzv. „skupinu smrti“, protože obsahuje několik silných týmů, kteří jsou favority na postup do další fáze turnaje.

Skupina B také slibuje zajímavé zápasy, kdy se utkají Anglie, Itálie, Nizozemsko a Ukrajina. Tyto týmy mají bohatou fotbalovou historii a jejich vzájemné souboje v minulosti byly vždy plné napětí a emocí.

Portugalsko, které je aktuálním mistrem Evropy, se ocitlo ve skupině C spolu s Belgií, Chorvatskem a Švédskem. Tato skupina slibuje vyrovnané zápasy a boj o postup do další fáze turnaje.

Skupina D obsahuje Rakousko, Švýcarsko, Turecko a Dánsko. Tato skupina je považována za jednu z nevyrovnanějších, kde každý tým má šanci postoupit do další fáze turnaje.

Skupina E zahrnuje Rusko, Wales, Česko a Maďarsko. Tyto týmy se utkají o postup do vyřazovací fáze a budou chtít překvapit své soupeře.

Skupina F je složena ze Slovenska, Skotska, Finska a Bulharska. Tato skupina je považována za nejslabší, ale přesto slibuje zajímavé zápasy a boj o postup do další fáze turnaje.

Celkově lze říci, že složení skupin pro závěrečný turnaj fotbalového mistrovství Evropy 2024 v Německu je vysoce konkurenceschopné a sl