Lucie Šafářová se vrátila v parádním stylu a porazila o osmnáct let mladší soupeřku po obratu.

Lucie Šafářová se vrátila v parádním stylu a porazila o osmnáct let mladší soupeřku po obratu.

Šafářová, bývalá česká tenistka, se vrátila na WTA Tour po dvou letech. Naposledy hrála ve dvouhře v roce 2018 v Québecu, kde prohrála s aktuální světovou sedmičkou Uns Džábirovou. Poté se věnovala mateřským povinnostem, jelikož má dceru a syna se hokejistou Tomášem Plekancem.

Během své kariéry na elitním okruhu Šafářová získala sedm titulů ve dvouhře a patnáct ve čtyřhře, včetně pěti grandslamových. V roce 2015 se probojovala do finále Roland Garros, kde podlehla Sereně Williamsové. O rok dříve ji porazila Petra Kvitová ve Wimbledonu.

Šafářová také pětkrát vyhrála Fed Cup a získala bronzovou olympijskou medaili ve čtyřhře v Riu de Janeiro. Nyní se vrátila na kurty a přihlásila se na turnaj v Remeši, kde si zahraje čtyřhru po boku neteře Emmy Dvořáčkové, dcery její starší sestry Veroniky. Zároveň přijala divokou kartu do singlového klání, kde se chce připravit na silně obsazený veteránský turnaj, který ji čeká za dva týdny v Lucemburku.

Ve svém prvním zápase Šafářová porazila 782. hráčku aktuálního žebříčku WTA po dvou a půl hodinách hry. V druhém kole se utká s třicetiletou Němkou Monou Barthelovou, vítězkou pražského turnaje z roku 2017, která se momentálně nachází na 285. místě žebříčku.