Lyžařka Johaugová přichází do Česka s prodejem oblečení, aniž by se kdy pokusila podvádět.

Lyžařka Johaugová přichází do Česka s prodejem oblečení, aniž by se kdy pokusila podvádět.

Johaug je norská hvězda, která před jedenácti lety založila značku sportovního oblečení výhradně pro ženy. Své podnikání rozjela poté, co vyhrála své první zlato na mistrovství světa na Holmenkollenu. Začala s rukavicemi a postupně rozšířila svou nabídku na kompletní kolekci sportovní módy. Johaugová si užívá tvorbu oblečení, které je zaměřeno jen na ženy a splňuje její potřeby při tréninku.

Johaugová se aktivně angažuje ve svém podnikání a dělá vše od prodeje až po marketing a testování produktů. Má spoustu odborníků, kteří pracují v Oslu a od nich se hodně učí. I když už ukončila profesionální kariéru, stále se věnuje pohybu a trénuje každý den. Miluje běhání a plánuje se jednou zúčastnit maratonu nebo půlmaratonu.

Johaugová si také uvědomuje, že zkušenosti ze sportu může přenést do své firmy. Soutěží s jinými značkami a snaží se využít to, co se naučila ve vrcholovém sportu. Její značku podpořila i česká legenda běžeckého lyžování Kateřina Neumannová, která si po letech v jednotném reprezentačním oblečení užívá svobodu vybírat si, co chce nosit.

Johaugová je příkladem toho, že se dá spojit vášeň pro sport a podnikání. Její značka „Johaug“ nabízí ženám stylové a funkční sportovní oblečení, které je navrženo s ohledem na potřeby aktivních žen.