Lyžařka Petra Vlhová utrpěla pád na sjezdovce, záchranáři ji odvezli a sezona pro ni skončila

Lyžařka Petra Vlhová utrpěla pád na sjezdovce, záchranáři ji odvezli a sezona pro ni skončila

Olympijská šampionka Petra Vlhová utrpěla pád na zledovatělé trati během deváté branky prvního kola závodu. Po pádu byla odvezena na saních a poté přepravena vrtulníkem do nemocnice v Ružomberku. Vyšetření odhalilo poškozené vazy v pravém koleni a její tým oznámil, že pro ni skončila sezona.

Trenér osmadvacetileté lyžařky Mauro Pini uvedl, že je velmi smutný z toho, co se stalo. Podle něj se opět potvrdilo, jak nevyzpytatelný dokáže být sport. Tým udělá maximum, aby se Petra co nejdříve vrátila na lyžařské svahy.

Vítězkou závodu se stala švédská lyžařka Sara Hectorová před Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Hectorová se nejlépe popasovala s náročnými podmínkami již v prvním kole. „Bylo to úžasné. Sníh byl skvělý, úžasný závod,“ pochvalovala si Hectorová. Na úspěch v seriálu čekala dva roky.

Česká lyžařka Adriana Jelínková obsadila 28. místo. Uhájila tak své postavení po úvodní jízdě a bodovala v sezoně. Na vítězku závodu ztratila 8,61 sekundy.

Závod skončil fiaskem pro rakouské lyžařky, které nedokončily ani jedna zástupkyně. Vedení v průběžném hodnocení disciplíny si převzala Lara Gutová-Behramiová.

V celkovém pořadí Světového poháru vede Mikaela Shiffrinová před Petrou Vlhovou a Larou Gutovou-Behramiovou.