Macháč a Siniaková prohráli při přechodu na beton olympijským šampionům.

Macháč a Siniaková prohráli při přechodu na beton olympijským šampionům.

Osmadvacetiletá Siniaková na olympijských hrách absolvovala tři soutěže. V singlu vypadla po prvním zápase, v deblu s Barborou Krejčíkovou při obhajobě titulu skončily ve čtvrtfinále a její mix s Macháčem měl zlatou tečku. Po návratu z Francie si volné dny užila s rodinou.

V Cincinnati se jí však opakovaně nedaří. I popáté vypadla v prvním kole. Kalinské přitom v úvodním setu nedala šanci, ale pak prohrávala 0:4 a sadu už nezachránila. V rozhodujícím dějství Siniakové opět nevyšel začátek. Když podruhé neudržela servis, z manka 2:5 už dokázala jen odvrátit dva mečboly a uhrát jediný game.

Na prestižním turnaji v Ohiu, který je přípravou před US Open, bude startovat ještě v deblu, v němž je druhou hráčkou světového žebříčku. Její spoluhráčkou je domácí Taylor Towsendová.

Dnes se v Cincinnati představí ještě Karolína Muchová, Marie Bouzková a už ve druhém kole uzdravený Jiří Lehečka.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži (dotace 7,909 milionu dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Auger-Aliassime (Kan.) – Kovacevic (USA) 6:3, 6:1, Marozsán (Maď.) – Moutet (Fr.) 6:4, 7:6 (7:2).

Ženy (dotace 3,211.715 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Kalinská (13-Rus.) – Siniaková (ČR) 1:6, 6:2, 6:3, Šnajderová (Rus.) – Šuaj Čang (Čína) 6:1, 6:4, Badosaová (Šp.) – Stearnsová (USA) 6:2, 7:5.

Osmadvacetiletá tenistka Kateřina Siniaková nedávno absolvovala olympijské hry v Tokiu, kde soutěžila ve třech disciplínách. V singlové soutěži vypadla hned po prvním zápase, ve čtyřhře s Barborou Krejčíkovou skončily ve čtvrtfinále a v mixu s Jiřím Veselým se jim podařilo získat zlatou medaili. Po návratu z Francie si Siniaková užila volné dny s rodinou.

V nedávném turnaji v Cincinnati však Siniakové výsledky nepřály. Opět vypadla v prvním kole, tentokrát poražena ruskou tenistkou Kalinskou. Po neúspěchu v singlu se Siniaková bude nadále účastnit deblu, kde je druhou hráčkou světového žebříčku. Její spoluhráčkou v této disciplíně je americká tenistka Taylor Townsend.

V rámci přípravy na US Open se na prestižním turnaji v Ohiu představí také další české tenistky. Karolína Muchová, Marie Bouzková a uzdravený Jiří Lehečka budou bojovat o co nejlepší výsledky na tvrdém povrchu v Cincinnati.

Na turnaji mužů a žen v Cincinnati se odehrávají zajímavé zápasy. V mužské dvouhře například Auger-Aliassime porazil Kovacevice a Marozsán zdolal Mouteta. V ženské dvouhře pak Kalinská porazila Siniakovou a Šnajderová zdolala Šuaj Čang a Badosaová porazila Stearnsovou.