Macháč and Menšík Shine at Masters in Shanghai, Advancing to Top Sixteen

Macháč and Menšík Shine at Masters in Shanghai, Advancing to Top Sixteen

Devatenáctiletý Menšík zdolal Alexandera Ševčenka z Kazachstánu 6:1, 6:7, 6:2 a mezi šestnáctku nejlepších na akci kategorie Masters se dostal poprvé v kariéře.

Třiadvacetiletý Macháč zvládl po dvoudenním čekání zápas suverénně. Ve slunečném počasí odvrátil soupeři všechny čtyři brejkboly, sám naopak tři proměnil a za necelou hodinu a půl slavil postup.

Jeho dalším soupeřem bude jedenáctý nasazený Tommy Paul. S Američanem se utká v krátké době podruhé, v prvním vzájemném duelu před necelými dvěma týdny v Tokiu Macháč po třísetové bitvě zvítězil.

Menšík zvládl proti Ševčenkovi úvodní set suverénně. Od stavu 1:1 už soupeři nepovolil ani game a za necelou půlhodinu ho získal. Lépe vstoupil i do druhého a šel do vedení 3:1, zápas ale dotáhnout nedokázal. O čtyři roky starší soupeř vyrovnal a v tie-breaku si vynutil třetí set. V něm už ale opět dominoval český talent, který získal od stavu 2:2 čtyři gamy v řadě a stejně jako na olympijském turnaji v Paříži Ševčenka porazil.

O postup do čtvrtfinále si Menšík zahraje s vítězem duelu mezi světovou desítkou Grigorem Dimitrovem z Bulharska a Alexeiem Popyrinem z Austrálie.

Zápas třetího kola dnes v Šanghaji čeká ještě Jiřího Lehečku, který se utká s Holgerem Runem z Dánska.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 10,298.535 dolarů):

Dvouhra – 3. kolo:

Menšík (ČR) – Ševčenko (Rus.) 6:1, 6:7 (5:7), 6:2, Macháč (30-ČR) – Vukic (Austr.) 6:4, 6:2, Tsitsipas (10-Řec.) – Muller (Fr.) 6:3, 7:5, Monfils (Fr.) – Humbert (16-Fr.) 7:6 (9:7), 2:6, 6:1.

Český tenista Jiří Lehečka se účastní tenisového turnaje v Šanghaji a dnes se utká s Holgerem Runem z Dánska. Turnaj má tvrdý povrch a dotaci 10,298,535 dolarů.

Výborné výkony předvedli čeští hráči Macháč a Menšík. Devatenáctiletý Menšík porazil Alexandera Ševčenka z Kazachstánu 6:1, 6:7, 6:2 a poprvé v kariéře se dostal mezi šestnáct nejlepších na turnaji kategorie Masters.

Třiadvacetiletý Macháč zvládl svůj zápas suverénně a ve slunečném počasí odvrátil všechny brejkboly soupeře, sám naopak tři proměnil a za necelou hodinu a půl slavil postup. Jeho dalším soupeřem bude jedenáctý nasazený Tommy Paul.

Menšík zvládl proti Ševčenkovi úvodní set suverénně, ale druhý set se mu nepodařilo dotáhnout do vítězného konce. Nicméně ve třetím setu opět dominoval a získal vítězství. O postup do čtvrtfinále si zahraje s vítězem duelu mezi Grigorem Dimitrovem z Bulharska a Alexeiem Popyrinem z Austrálie.

Tenisový turnaj v Šanghaji nabízí skvělé sportovní zážitky a fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy. Sledujte, jak se čeští hráči budou dále prosazovat na tomto prestižním turnaji.