Macháč předvedl své kouzla a zaujal Vídeň. Téměř překvapil i Tsitsipase, ale nakonec podlehl po dramatickém zápase.

Macháč předvedl své kouzla a zaujal Vídeň. Téměř překvapil i Tsitsipase, ale nakonec podlehl po dramatickém zápase.

Český tenista Jiří Veselý se ve Vídni pokusil postoupit do svého třetího a nejcennějšího čtvrtfinále na ATP Tour. Ve druhém kole se utkal s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, který je dvojnásobným grandslamovým finalistou. Veselý začal dobře a ve druhém setu dokázal prolomit Tsitsipasovo podání a získat sadu. V rozhodujícím setu se dostal do vedení 4:1 a zdálo se, že má zápas pod kontrolou.

V té době Veselý dominoval na kurtu a svými přesnými údery zároveň donutil soupeře k chybám. Tsitsipas se však dokázal soustředit na nepříznivý stav a začal hrát lépe. Srovnal a v jedenácté hře za stavu 5:5 měl tři brejkboly. Veselý je však odvrátil, ale bohužel neudržel svůj servis a Tsitsipas následně zápas dovedl do vítězného konce.

Pro Veselého to byla zklamání, protože mu nevyšlo zopakovat loňské čtvrtfinále ve Stockholmu, kde se také dostal do hlavní soutěže z kvalifikace. Naopak Rus Andrej Rubljov si ve Vídni zajistil účast na Turnaji mistrů. Rubljov se stal pátým jistým účastníkem této prestižní akce sezony pro osmičku nejlepších hráčů. Ve druhém kole porazil Itala Mattea Arnaldiho.

Rubljov byl nadšený z toho, že si zajistil místo na Turnaji mistrů. Bude se jednat o jeho čtvrtou účast v řadě, loni se dokonce probojoval až do semifinále. Ostatními jistými účastníky Turnaje mistrů jsou Novak Djokovič, Carlos Alcaraz, Daniil Medveděv a Jannik Sinner. Turnaj se bude konat od 12. do 19. listopadu v Turíně.

Celkově se jedná o velkou událost v tenisovém světě a hráči se na ni těší. Vídeňský turnaj je velmi prestižní a dotace činí 2,559,790 eur. Jiří Veselý sice prohrál ve druhém kole, ale přesto ukázal svůj potenciál a bojoval s jedním z nejlepších hráčů světa.