Macháč přehrává Maďara a postupuje do druhého kola výhrou ve Vídni.

Macháč přehrává Maďara a postupuje do druhého kola výhrou ve Vídni.

V druhém kole se čtyřiadvacetiletý berounský rodák střetne s třetím nasazeným Grigorem Dimitrovem z Bulharska.

Macháč se do Evropy přesunul po úspěšné sérii na asijských turnajích. V Tokiu i Šanghaji si aktuálně 27. tenista světa zahrál semifinále a nevyšel mu jen turnaj v Almaty, kde musel ve čtvrtek vzdát utkání druhého kola kvůli zdravotním problémům.

První vzájemný duel Macháče s Marozsánem nabídl naprosto odlišné sety. V tom prvním se ani jeden z hráčů nedostal k brejkbolu a musela ho rozhodnout zkrácená hra.

V ní český tenista s o rok straším soupeřem prohrával už 0:4, z následujících osmi výměn však získal sedm a tie-break po precizním bekhendovém prohozu se spodní rotací při setbolu vyhrál 7:5.

Druhý set byl jasnou Macháčovou záležitostí. Rychle odskočil do vedení 5:0 a a zápas suverénně doservíroval čistou hrou. Utkání, v němž nastřílel 10 es a získal 28 z 31 bodů po prvním podání, vyhrál olympijský vítěz ve smíšené čtyřhře za hodinu a čtvrt.

Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 2,626.045 eur):

Dvouhra – 1. kolo: Macháč (ČR) – Marozsán (Maď.) 7:6 (7:5), 6:1, Dimitrov (3-Bulh.) – Čang Č‘-čen (Čína) 6:4, 7:5.

Český tenista Jiří Veselý se úspěšně probojoval do druhého kola tenisového turnaje ve Vídni. Ve svém prvním zápase porazil Maďara Marozsána a postoupil tak do další fáze turnaje, kde se utká s třetím nasazeným Grigorem Dimitrovem z Bulharska.

Veselý předvedl skvělý výkon, kterým potvrdil svou formu z nedávných asijských turnajů. V Tokiu a Šanghaji se mu podařilo dostat až do semifinále, ačkoliv v Almaty musel kvůli zdravotním problémům vzdát druhé kolo. Přesun do Evropy mu ale zjevně prospěl, jak ukázal vítězstvím nad Marozsánem.

První set byl velmi vyrovnaný a musela ho rozhodnout zkrácená hra. Veselý se sice dostal do ztrátového stavu 0:4, ale skvělou hrou dokázal otočit vývoj a vyhrál ho 7:5. Druhý set už byl jasně v jeho režii, kdy rychle odskočil do vedení 5:0 a suverénně dovedl zápas do vítězného konce.

Celkově Veselý podal skvělý výkon, servíroval 10 es a získal 28 z 31 bodů po prvním podání. Jeho hra byla čistá a efektivní, což mu zajistilo postup do druhého kola turnaje ve Vídni.

Druhé kolo bude pro Veselého dalším testem jeho formy, kdy se utká s třetím nasazeným Dimitrovem. Fanoušci mohou být na další zápasy českého tenisty opravdu zvědaví, jak si povede proti silným soupeřům na turnaji ve Vídni.