Macháč překvapivě vyniká v deblové soutěži a dosahuje velkého finále, získává si srdce Číny.

Macháč překvapivě vyniká v deblové soutěži a dosahuje velkého finále, získává si srdce Číny.

Tomáš Macháč a Čang Ťien-čcheng jsou momentálně jednou z největších senzací na Australian Open. Tato česko-čínská dvojice se probojovala až do semifinále mužské čtyřhry, kde se utká s nasazenými jedničkami Rohanem Bopannou a Matthewem Ebdonem.

Tomáš Macháč je český tenista, který se proslavil především svými výkony v singlové soutěži. Jeho cesta na Australian Open byla plná úspěchů, když ve druhém kole senzačně porazil Američana Francese Tiafoea. Nicméně ve čtyřhře je jeho partnerství s Čangem Ťien-čchengem, čínským tenistou, který je momentálně na 41. místě ve světovém žebříčku deblistů.

Jejich spolupráce začala nevinně. Macháč si vylepšil své singlové umístění natolik, že se rozhodl zkusit štěstí i v čtyřhře. A koho si vybral za partnera? Číňana Čanga Ťien-čchenga, se kterým hrál extraligu a potkali se několikrát na menších turnajích. Jejich týmová chemie je skvělá a spolu dokázali porazit několik silných soupeřů.

Na Australian Open vyřadili nasazenou patnáctku Belgičany Gilleho s Vliegenem, maďarské duo Fucsovics s Maroszanem a hlavně velké favority turnaje americko-britský pár Ram, Salisbury. Ve čtvrtfinále si poradili s českým tenistou Adamem Pavláskem a jeho parťákem Arielem Beharem z Uruguaye.

Macháč a Čang mají skvělou týmovou chemii a vzájemně se podporují. Jejich úspěch v deblové soutěži na Australian Open je pro ně obrovskou motivací a zkušeností. Macháč věří, že mu tato zkušenost pomůže zlepšit se na returnu a servisu.

Na grandslamovém turnaji mají hráči více času a hrají na velkých kurtech, což je pro ně obrovský zážitek. Zatím se jim daří a doufají, že si to užijí do posledního zápasu. I když zatím nepocítají nápor čínských fanoušků na sociálních sítích, věří, že jejich úspěch bude mít ohlas i v Číně.

V semifinále se Macháč a Čang utkají s nasazenými jedničkami Bopannou a Ebdonem. Oba hráči věří, že mají šanci na postup do finále, protože se jim daří porážet silné soupeře a nezažívají takový stres jako deblisté.

Zápas mezi Tomášem Macháčem a Karenem Chačanovem se odehraje ve čtvrtek od 3:00 hodin českého času přímo na centrálním kurtu Roda Lavera.