Macháč se blížil k semifinále, ale nakonec prohrál tříhodinovou bitvu.

Macháč se blížil k semifinále, ale nakonec prohrál tříhodinovou bitvu.

Český tenista Jiří Veselý, který se momentálně nachází na 81. místě žebříčku ATP Tour, dosáhl ve Stockholmu na čtvrtfinále turnaje. Pro něj je to životní úspěch, protože se do hlavní soutěže dostal až jako „šťastný poražený“ po tom, co původně vypadl v kvalifikaci. Veselý nahradil ve druhém kole čtvrtého nasazeného Španěla Alejandra Davidoviche a díky volnému losu začal až ve druhém kole, kde porazil trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku ze Švýcarska.

Veselý začal zápas dobře, když v prvním setu ztratil jen jednu hru a vyhrál ho 7:5. Druhá sada měla podobný průběh, Veselý prohrával 1:3, ale dokázal otočit na 6:5. Bohužel nedokázal zápas dotáhnout do vítězného konce a prohrál tie-break. Rozhodující třetí set se rozhodl jediným brejkem ve prospěch soupeře.

Jiří Veselý tak ukázal svou sílu a bojovnost na turnaji ve Stockholmu. I když nakonec prohrál, může být s výkonem spokojen. Tento turnaj mu přinesl cenné zkušenosti a posunul ho v žebříčku ATP Tour. Veselý se nyní bude připravovat na další turnaje a doufá, že své úspěchy ještě vylepší.