Macháč úspěšně dokončil šestý z sedmi daviscupových duelů po tříhodinovém boji s Korejcem.

Macháč úspěšně dokončil šestý z sedmi daviscupových duelů po tříhodinovém boji s Korejcem.

Český tenista Jiří Lehečka se připravuje na souboj s 112. hráčem světa Kwon Sun-um. Duel se bude konat ve Valencii a bude se jednat o čtyřhru, ve které Lehečka doprovodí Jakub Menšík a Adam Pavlásek. Jejich soupeři budou korejští hráči Nam Či-song a Song Min-kjo.

Lehečka popsal první set jako velmi náročný, kdy ani on, ani jeho soupeř nedokázali prolomit servis druhého. Ve druhém setu měl Lehečka šance, které však nevyužil. Jeho soupeř měl jedinou příležitost na jeho servisu, kterou využil. Lehečka přiznal, že hrál takticky špatně, ale ve třetím setu našel sílu a začal se soustředit na to, co má hrát, což mu nakonec pomohlo k vítězství.

Čeští tenisté usilují o druhé vítězství den po triumfu nad Španělskem ve skupině C. Tím by si s největší pravděpodobností zajistili jedno ze dvou postupových míst a premiérovou účast ve čtvrtfinále nového formátu soutěže. Vyřazovací fáze se bude hrát od 21. do 26. listopadu v Málaze.

Lehečka vstupoval do utkání proti Hong Song-čchanovi v pozici favorita, ale v prvním setu se mu nedařilo prolomit soupeřův servis. Nevyužil pět brejků a utkání dospělo do zkrácené hry. Lehečka sice ztrácel 0:2, ale ve vyrovnané koncovce dokázal zvrátit vývoj a vyhrál čtvrtý setbol na 10:8.

Soupeř však nevzdal a ve druhém setu odvrátil další brejkbal. Poté získal game při Lehečkově servisu a vyrovnal stav na 5:5. Český tenista nedokázal proměnit sedmý brejkbal a soupeř srovnal vývoj utkání.

Lehečka v úvodu třetího setu získal brejk a soupeř si za stavu 0:3 vyžádal pauzu na ošetření. I přesto se snažil vrátit do utkání, ale Lehečka mu již nedal žádnou šanci na brejk a v závěru ještě jednou prolomil soupeřovo podání. Celkem si Lehečka pomohl deseti eso a zahrál 42 vítězných míčů.