Macháč ztratil dva servisy a skončil druhý proti Hurkaczovi v Marseille

Macháč ztratil dva servisy a skončil druhý proti Hurkaczovi v Marseille

Šestašedesátý tenista žebříčku Macháč nedávno zaznamenal významné vítězství v Marseille. V předchozích zápasech porazil bez ztráty setu trojnásobného grandslamového šampiona Andyho Murrayho a šestého nasazeného Lorenza Musettiho. Toto výkon ho posunul do čtvrtfinále turnaje.

V zápase o postup do semifinále se Macháč utkal s polským tenistou Hubertem Hurkaczem. Bohužel, třiadvacetiletý Macháč nebyl schopen udržet své podání a naopak byl Hurkacz prakticky neporazitelný. Polští tenista nepustil Macháča k brejkbolu ani ke shodě, nasázel 11 es a po prvním podání prohrál jen tři výměny. Zápas trval pouhé 63 minut a Hurkacz ho uzavřel s čistou hrou.

Tenisový turnaj mužů v Marseille se hraje na tvrdém povrchu a jeho dotace činí 801 335 eur. V dalším čtvrtfinálovém zápase se utkali Ugo Humbert a Alejandro Davidovich. Humbert, čtvrtý nasazený, porazil Davidoviche s výsledkem 6:1 a 6:4.

V ženském tenisovém turnaji v Abú Zabí se také odehrály čtvrtfinálové zápasy. Brazilská tenistka Beatriz Haddad Maiaová porazila druhou nasazenou Ons Jabeurovou s výsledkem 6:3 a 6:4. Sedmá nasazená Darja Kasatkinová z Ruska porazila Soranu Cirsteaovou z Rumunska s výsledkem 6:2 a 6:0.

Tenisový turnaj žen v Abú Zabí se také hraje na tvrdém povrchu a jeho dotace činí 922 573 dolarů. V semifinále se Haddad Maiaová utká s Kasatkinovou o postup do finále.