Majitel řeckého týmu odmítl vstup na stadion poté, co jeho manýry nebyly schváleny rozhodčími v Anglii.

Majitel řeckého týmu odmítl vstup na stadion poté, co jeho manýry nebyly schváleny rozhodčími v Anglii.

Samotný zápas odehraný koncem září byl pro fanoušky i hráče Nottinghamu zklamáním. V okamžiku, kdy rozhodčí opouštěli hřiště, napětí kolem tunelu narostlo.

Šéf domácího klubu Evangelos Marinakis, známý svým temperamentním chováním, podle všeho neunesl frustraci z prohry. Poté, co se přiblížil k sudím, kteří odcházeli směrem k tunelu, došlo k incidentu, kdy měl plivat těsně vedle nich.

Marinakis se později vymlouval na to, že měl kašel a nešlo o úmysl projevit neúctu.

Anglická Fotbalová asociace (FA) incident prošetřila a následně obvinila Marinakise z nesportovního chování. I když se hájil, že šlo o kašel, nezávislá disciplinární komise došla k závěru, že jeho jednání bylo nepřijatelné a šlo o „hrubý projev neúcty“.

Marinakis dostal pětizápasový zákaz vstupu na stadion. To je pro muže, který je silně zapojený do každodenního dění v klubu, velká rána.

Rozhodnutí FA má sloužit jako varování ostatním majitelům a funkcionářům klubů, aby se vyvarovali podobného chování. Výrok také zdůraznil, že trest by měl mít „skutečný dopad“ na majitele klubu a měl by ho odradit od dalších podobných excesů.

Pětizápasový zákaz pro Marinakise, kterému patří i řecký celek Olympiakos Pireus, má několik praktických dopadů.

V první řadě bude muset sledovat následující zápasy Forestu mimo stadion, což ho dočasně odřízne od přímého řízení klubu. Tento trest může také oslabit jeho vliv v klubu v důležitých momentech sezony, zejména pokud jde o komunikaci s trenéry a hráči.

Incident rovněž vrhá stín na Nottingham Forest, klub s bohatou historií a loajální fanouškovskou základnou. Chování majitele může poškodit image klubu a přitáhnout negativní pozornost médií.

Nottingham se bude muset vypořádat nejen s důsledky na poli sportovním, ale i se škodami na pověsti, které může tento incident způsobit.

Incident, který se stal na zápase koncem září mezi Nottinghamem a jiným týmem, zanechal fanoušky i hráče zklamanými. Šéf domácího klubu Evangelos Marinakis, známý svým temperamentním chováním, se dostal do problémů poté, co se pokusil plivnout před rozhodčími, kteří opouštěli hřiště.

Marinakis se později snažil vymluvit tím, že měl kašel a nešlo o úmyslný akt neucty. Avšak Anglická Fotbalová asociace (FA) tento incident prošetřila a obvinila Marinakise z nesportovního chování. I přes jeho obhajobu, nezávislá disciplinární komise dospěla k závěru, že jeho jednání bylo nepřijatelné a hrubým projevem neucty.

Jako důsledek tohoto incidentu Marinakis obdržel pětizápasový zákaz vstupu na stadion. Toto rozhodnutí FA má sloužit jako varování ostatním majitelům a funkcionářům klubů, aby se vyvarovali podobného chování. Trest by měl mít skutečný dopad na majitele klubu a měl by ho odradit od dalších podobných excesů.

Pro Marinakise, který je také majitelem řeckého týmu Olympiakos Pireus, to bude mít několik praktických dopadů. Musí sledovat následující zápasy Nottinghamu mimo stadion, což ho dočasně odstaví od přímého řízení klubu. Tento trest může také oslabit jeho vliv v klubu v důležitých momentech sezony.

Celý incident vrhá stín na Nottingham Forest, klub s bohatou historií a loajální fanouškovskou základnou. Chování majitele může poškodit image klubu a přitáhnout negativní pozornost médií. Nottingham se tak bude muset vypořádat nejen s důsledky na sportovním poli, ale i se škodami na pověsti, které tento incident může způsobit.