Manchester City přebírá vedení anglické ligy po vítězství v Sheffieldu

Manchester City přebírá vedení anglické ligy po vítězství v Sheffieldu

Manchester City porazil Sheffield United v zápase 3. kola anglické fotbalové ligy. City vyhrálo 2:1 díky gólům Erlinga Haalanda a Rodriho. Haaland se trefil hlavou po centru Jacka Grealishe a zaznamenal svůj třetí gól v letošním ligovém ročníku. Navzdory velkému tlaku a výrazné převaze ve střelách (30:6) však City vyhrálo jen těsně. Sheffield se dokázal vrátit do zápasu gólem Jaydona Bogla, ale o vítězství City rozhodl Rodri brankou v 88. minutě.

V dalším zápase 3. kola Aston Villa porazila Burnley 3:1. Villa se ujala vedení díky dvěma gólům pravého obránce Matta Cashe, který tak oslavil svůj start za klub. Burnley snížil po přestávce díky gólu Nathana Fostera, ale vítězství Aston Villy zajistil Moussa Diaby brankou v 61. minutě.

V tabulce anglické ligy po 3. kole vedou Manchester City s plným počtem bodů a skóre 6:1. Na druhém místě se nachází West Ham United, Tottenham a Arsenal se stejným počtem bodů. Brighton je na pátém místě se 6 body. Aston Villa, která vyhrála oba své zápasy v letošní sezoně, je na šestém místě se 6 body.

Další nováček Burnley zatím nemá na kontě žádné body po dvou porážkách. Everton také ztratil všechny tři zápasy a je na posledním místě tabulky.

V dalším kole se utkají Newcastle a Liverpool.