Manchester City získal pátou trofej. Álvarez se stal hrdinou finále světového šampionátu klubů.

Manchester City získal pátou trofej. Álvarez se stal hrdinou finále světového šampionátu klubů.

Manchester City zakončil úspěšný rok ziskem páté trofeje, když vyhrál Premier League, Ligu mistrů, Anglický pohár a Superpohár UEFA. Argentinský útočník Álvarez se trefil ve finále a získal gól v šesti různých soutěžích. Trenér Pep Guardiola si připsal čtvrtý titul klubového mistra světa, což je dosud nejvyšší počet v historii.

Na druhé straně byl chorvatský záložník Kovačić, který vyhrál Ligu mistrů dvakrát s Realem Madrid a v únoru 2022 s Chelsea. Trenér Fluminense Fernando Diniz poslal na hřiště stejnou jedenáctku jako v předchozím zápase proti Al-Ahlí.

První gól padl již po 50 sekundách, když Álvarez využil odraženou střelu od tyče a dopravil ji do branky. Manchester City mohl zvýšit v 17. minutě, ale brankář Ederson podrazil argentinského útočníka Cana a následná penalta byla kvůli ofsajdu zrušena. O deset minut později však kapitán Nino nešťastně tečoval střelu Fodena do vlastní sítě.

Ve druhé půli byl Manchester City lepším týmem a v 72. minutě zvýšil Foden na 3:0. Álvarez pak svůj výkon uzavřel čtvrtým gólem. Manchester City tak vyhrál finále 4:0 a získal titul klubového mistra světa.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen španělský záložník Rodri, který však kvůli zranění kolena finále nedohrál. Na druhém a třetím místě se umístili kapitán Walker a kolumbijský útočník Arias.

Další ročník klubového mistrovství světa se uskuteční v roce 2025 ve Spojených státech v novém formátu se 32 kluby. Soutěže se budou účastnit i dnešní finalisté.

O bronzovou medaili se utkali Al-Ahlí a Urawa Red Diamonds. Al-Ahlí zvítězil 4:2 a získal bronzovou medaili.