Manchester United se rozhodl propustit Greenwooda, což vyvolalo odpor.

Manchester United se rozhodl propustit Greenwooda, což vyvolalo odpor.

Manchester United ukončil spolupráci s jednadvacetiletým hráčem Masonem Greenwoodem po šestiměsíčním interním vyšetřování. Greenwood byl suspendován již v lednu roku 2022 poté, co se objevila obvinění proti němu na sociálních sítích. V loňském roce byl také obžalován z pokusu o znásilnění, nátlakového chování a napadení.

V únoru bylo stíhání Greenwooda zastaveno a klub oznámil, že provede vlastní vyšetřování předtím, než se rozhodne o jeho případném návratu do týmu. Dnes klub ve svém prohlášení uvedl, že se s Greenwoodem dohodli na tom, že pro něj bude vhodnější pokračovat mimo Manchester United.

Greenwood, který hrál za United od šesti let, uznal ve svém prohlášení pro britská média, že udělal chyby. Nicméně tvrdí, že se nedopustil toho, z čeho byl obviněn. Dodal také, že nejlepší pro všechny zúčastněné strany je, když bude pokračovat v kariéře mimo Old Trafford.

Podle informací deníku The Sun měl klub připravený podrobný plán, jak postupně připravit veřejnost na Greenwoodův návrat, včetně strategie pro zveřejňování fotek a reakce trenéra Erica ten Haga na předpokládané otázky. Plán také zahrnoval rozdělení veřejnosti do tří skupin: podporující, „otevřené mysli“ a nepřátelské. Politička Zarah Sultanaová z opoziční Labouristické strany označila plán za nechutný a prohlásila, že vždy bude solidární s oběťmi domácího násilí.