Manchester utrpěl další porážku a připomíná pád dolů legendy

Manchester utrpěl další porážku a připomíná pád dolů legendy

Rudí ďáblové, jak se často nazývá fotbalový tým Manchester United, prožívají v posledních letech těžké období. Tým, který je známý svou slavnou historií a úspěchy, se momentálně potýká s problémy na hřišti. V posledních sto letech nezažili takovou sérii neúspěchů jako v současnosti. V 30. letech minulého století prohráli před Vánoci šestnáctkrát, což je jejich nejhorší výkon za posledních sto let.

Bývalý záložník Scholes se vyjádřil k současné situaci týmu: „Ten tým nepředstavuje žádnou hrozbu. Je to takový záplatovaný tým, dalo by se říct. Utrácíte za hráče spoustu peněz, takže od nich očekáváte mnohem víc. Nejjednodušší na trénování je obrana, nejtěžší je naučit hráče střílet góly. To musí vycházet z hráče, kterým to zoufale chybí. Je to ostudné, kreativita je velký problém.“ Scholes je jedním z nejslavnějších hráčů v historii Manchesteru United, s klubem vybojoval 11 ligových titulů a dva triumfy v Lize mistrů.

Tým trenéra Erika ten Haga se momentálně nachází na osmém místě v tabulce Premier League se ztrátou osmi bodů na čtvrtou příčku. Jejich útok je momentálně bez zubů, nevstřelili gól již ve čtyřech zápasech za sebou, což se naposledy stalo v sezóně 1992/93. Po osmnácti ligových zápasech mají na kontě pouze 18 gólů, což je nejhorší výkon v této oblasti mezi všemi týmy v lize.

Gary Neville, bývalý spoluhráč Scholese z doby slavné éry trenéra Alexe Fergusona, kritizoval současný Manchester United také za nevyrovnanost výkonů. „Tohle mě vůbec nepřekvapilo. To, co od tohoto týmu vidíme, pod jakýmkoli trenérem za posledních sedm nebo osm let, je pořád dokola totéž,“ řekl Neville po porážce na hřišti West Hamu. „Nemůžete jim věřit, vždycky vás zklamou. Dají vám špetku naděje, ale pak prohrajou zápas, který by prohrát neměli. Je to nekonzistentní parta. Nestálost je fakt špatná vlastnost, ve všech oblastech života,“ uvedl bývalý obránce Neville.

Manchester United dostane v tradičním vánočním programu šanci na nápravu hned v úterý, kdy přivítají třetí Aston Villu. Doufejme, že se týmu podaří zlepšit své výkony a vrátit se na vítěznou cestu.