Manželka přiznala, že legendární hráč kriketu skočil pod vlak, nejednalo se o nehodu.

Manželka přiznala, že legendární hráč kriketu skočil pod vlak, nejednalo se o nehodu.

Jednoho z nejvýznamnějších hráčů tradičního anglického sportu srazil vlak poblíž jeho domu ve Wokingu v hrabství Surrey. Předtím několik let bojoval s úzkostmi a depresemi a nyní je už jasné, že si vzal život.

Thorpeho úmrtí vyvolalo ve světě kriketu šok. Populární hráč debutoval v dresu Anglie na mezinárodní scéně v roce 1993 a rychle se prosadil jako jeden z klíčových hráčů týmu.

Pálkař odehrál 100 testovacích zápasů a zaznamenal 16krát tzv. century. Poprvé získal 100 nebo více běhů (runs) v jedné směně (innings) během zápasu hned při reprezentační premiéře.

Mimo hřiště znali fanoušci Thorpeho jako muže pokorného a oddaného sportu. To platilo o hráči i během jeho trenérské kariéry.

Podle manželky Amandy měl Thorpe měl v posledních letech velké problémy s duševním zdravím. Navzdory lásce a podpoře své rodiny Thorpe věřil, že jim bude lépe bez něj.

„Jsme zdrceni, že se podle toho zachoval a vzal si život,“ řekla Amanda a připomněla hlubokou bolest a bezmoc, kterou její manžel v posledních dnech života cítil.

Dcera Kitty s láskou vzpomínala na to, jak její otec „vstal a tančil kdekoli na cokoli“, i když nebyl nejlepší tanečník. Její sestra Emma připomněla, že zůstal skromný a příliš se nechlubil svými sportovními úspěchy.

Kriketová rada Anglie a Walesu (ECB) vyjádřila nad Thorpovým odchodem hluboký zármutek a označila ho za jednoho z nejlepších anglických pálkařů všech dob.

„V Grahamu Thorpem odešel milovaný člen kriketové rodiny. Jeho přínos kriketu jako hráče i jako trenéra byl nesmírný. Vyjadřujeme hlubokou soustrast jeho rodině v této nepředstavitelně těžké chvíli,“ stálo v prohlášení ECB.

Graham Thorpe, legendární hráč kriketu, se stal terčem smutných zpráv poté, co byl sražen vlakem poblíž svého domu ve Wokingu v hrabství Surrey. Tento incident ukončil život jednoho z nejvýznamnějších hráčů tradičního anglického sportu, který bojoval s úzkostmi a depresemi.

Thorpe debutoval v dresu Anglie na mezinárodní scéně v roce 1993 a rychle se stal klíčovým hráčem týmu. Během své kariéry odehrál 100 testovacích zápasů a zaznamenal 16 tzv. century, což znamená, že dosáhl 100 nebo více běhů v jedné směně během zápasu. Byl známý jako skromný a oddaný sportovec jak na hřišti, tak i mimo něj.

Podle jeho manželky Amandy měl Thorpe v posledních letech velké problémy s duševním zdravím a rozhodl se, že jeho rodina bude bez něj žít lépe. Tato tragická událost zanechala hlubokou bolest a smutek u jeho blízkých.

Kriketová rada Anglie a Walesu (ECB) vyjádřila hlubokou soustrast nad odchodem Grahama Thorpa a označila ho za jednoho z nejlepších anglických pálkařů všech dob. Jeho přínos kriketu jako hráč a trenér byl neocenitelný a jeho památka bude žít dál v srdcích fanoušků i kolegů.

Graham Thorpe byl nejen vynikajícím sportovcem, ale také milujícím manželem a otcem. Jeho památka zůstane navždy živá v srdcích těch, kteří ho znali a obdivovali.