Marc Marquez přesune do továrního týmu Ducati v MotoGP

Marc Marquez přesune do továrního týmu Ducati v MotoGP

Jednatřicetiletý Marquez, který v tomto ročníku jezdí za stáj Gresini, do Ducati přijde jako náhrada za Eneu Bastianiniho. V týmu doplní dalšího italského jezdce a úřadujícího mistra světa Francesca Bagnaiu.

Stalo se tak krátce poté, co se lídr šampionátu a další jezdec netovární Ducati Jorge Martin se na rok 2025 upsal Aprilii a Bastianini se upsal KTM.

Márquez ovládl mistrovství světa MotoGP v letech 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 a 2019, všechny úspěchy zaznamenal s Hondou. Letos v satelitním týmu Ducati jsou jeho nejlepším výsledkem dvě druhá místa, v průběžném pořadí je třetí.

Marc Marquez, jedna z největších legend MotoGP, se přesouvá do továrního týmu Ducati pro sezónu 2025. Tato změna přichází poté, co Enea Bastianini opustil tým a Marquez bude doplňovat dalšího italského jezdce a aktuálního mistra světa Francesca Bagnaia.

Marquez, který získal titul mistra světa MotoGP v letech 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 a 2019 s Hondou, letos závodí za stáj Gresini a dosud dosáhl dvou druhých míst v satelitním týmu Ducati. Třetí místo v průběžném pořadí ukazuje na jeho stále silnou formu a konkurenceschopnost.

Tato změna v týmu Ducati přichází poté, co Jorge Martin přešel k Aprilii a Bastianini podepsal smlouvu s KTM. Fanoušci MotoGP se mohou těšit na zajímavé souboje na trati a sledovat, jak se Marquez popere s novým motocyklem a týmem.

Doufejme, že tento přesun posílí konkurenci v špičkové kategorii motocyklových závodů a přinese ještě více vzrušení a dramatických momentů pro fanoušky po celém světě. Budeme sledovat, jak se Marquez bude adaptovat na nové prostředí a jaký výkon předvede na trati s Ducati.