Mark Cavendish je novým králem etapových vítězství na Tour de France, překonal legendu Eddyho Merckxe.

Mark Cavendish je novým králem etapových vítězství na Tour de France, překonal legendu Eddyho Merckxe.

Devětatřicetiletý Cavendish v závěru 177,4 km dlouhé etapy porazil v hromadném spurtu o 13 let mladšího Jaspera Philipsena a stal se druhým nejstarším vítězem etapy na Tour v historii. Třetí skončil Alexander Kristoff.

Dvojnásobný šampion Pogačar dokončil etapu, v níž peloton čekaly jen dvě vrchařské prémie čtvrté kategorie, v hlavním balíku. V průběžném pořadí dál vede o 45 sekund před Remcem Evenepoelem.

Aktualizujeme…

Mark Cavendish se stal králem etapových vítězství na Tour de France, když ve věku devětatřiceti let zvítězil ve 34. etapě letošního ročníku závodu. Tímto vítězstvím překonal legendárního Belgičana Eddyho Merckxe a stal se druhým nejstarším vítězem etapy v historii Tour de France.

Cavendish porazil v hromadném spurtu o 13 let mladšího Jaspera Philipsena a třetí místo obsadil Alexander Kristoff. Tento úspěch potvrzuje skvělou formu britského cyklisty, který se vrátil do pelotonu po několika letech plných zdravotních problémů a neúspěchů.

Dvojnásobný šampion Tour de France Tadej Pogačar dokončil etapu v hlavním balíku, bez větších problémů. V průběžném pořadí závodu stále drží vedení s náskokem 45 sekund před druhým Remcem Evenepoelem.

Tour de France je jedním z nejprestižnějších cyklistických závodů na světě a každý úspěch na něm má pro jezdce obrovský význam. Mark Cavendish si svým vítězstvím ve 34. etapě zajistil místo v historii závodu a potvrdil svou pozici jednoho z nejlepších sprinterů v historii cyklistiky.

Aktualizace: Mark Cavendish se stal králem etapových vítězství na Tour de France a jeho úspěchy budou ještě dlouho vzpomínány v cyklistickém světě.