Martincová nedosáhla na semifinále turnaje WTA v Praze. Výsledek byl brutální a vyvolal úlevu.

Martincová nedosáhla na semifinále turnaje WTA v Praze. Výsledek byl brutální a vyvolal úlevu.

Tenisový turnaj žen v Praze pokračuje čtvrtfinálovými zápasy. Jednou z hráček, která se do této fáze dostala, byla také česká tenistka Tereza Martincová. Bohužel výsledek jejího čtvrtfinálového zápasu nebyl příliš příznivý. Martincová prohrála se soupeřkou Hibinovou z Japonska se skóre 6:1, 6:2.

Na tiskové konferenci po zápase Martincová uvedla, že se necítila bez šance, ale soupeřka dnes hrála neskutečně dobře. Martincová také zdůraznila, že i hráčky, které momentálně nepatří do první stovky světového žebříčku, dokážou předvést skvělý výkon a často jsou lepší než hráčky ze stovky. Martincová musela přiznat, že Hibinová byla absolutně bezchybná a zaslouženě vyhrála.

Pro Martincovou to byla další možnost dostat se do semifinále na okruhu WTA od loňského června, kdy uspěla na turnaji v Nottinghamu. Bohužel se jí to tentokrát nepodařilo. Martincová prohrála sedm z osmi her na podání a nedokázala využít své šance.

Hibinová, která do turnaje v Praze nastoupila jako tzv. „lucky loser“, se nyní utká o postup do finále s Rumunkou Jaqueline Cristianovou. Ta ve čtvrtfinále porazila Ukrajinku Katerynu Baindlovou se skóre 6:4, 1:6, 6:2.

Martincová přiznala, že nemá ráda braní podle toho, zda je zápas čtvrtfinále, semifinále nebo finále. Pro ni je důležité, že vyhrála nějaké zápasy a že má šanci startovat na volnou kartu. Přestože je pro ni čerstvé, že prohrála, je ráda za příležitost hrát na domácím turnaji.

Martincová měla také těžký úvod v domácím prostředí. Stejně jako proti Knutsonové a Jüe prohrála první set i proti Hibinové. Ztratila všechny čtyři hry na svém servisu. V druhém setu se Martincová nepodařilo zvednout a Hibinová rychle utekla do vedení 5:1. Ačkoli Hibinová nevyužila mečbol při vlastním podání, později duel ukončila při podání Martincové.

Martincová také zmínila, že povrch hřiště byl pro ni obtížný. Povrch byl velmi pomalý, což vyhovovalo Hibinové, která je rychlejší hráčka. Martincová přiznala, že to mělo vliv na výsledek zápasu.

Tenisový turnaj žen v Praze pokračuje a v semifinále se utkají Hibinová s Cristianovou a Lechemiaová s Gleasonovou.