Martincová porazila čínskou tenistku Jüan Jüe a postoupila do čtvrtfinále v Praze.

Martincová porazila čínskou tenistku Jüan Jüe a postoupila do čtvrtfinále v Praze.

Martincová se utkala s Jüan Jüe ve druhém kole tenisového turnaje žen v Praze. Zápas byl ale odložen na dnešek. V prvním setu Martincová neudržela ani jeden ze čtyř servisů a prohrála ho za sedmatřicet minut. Poté si udělala krátkou pauzu a ta jí prospěla. Ve druhém setu získala tři brejky a vynutila si rozhodující sadu.

Po osmém vyhraném gamu za sebou vedla 3:0. Jüan Jüe sice snížila na 2:3, ale Martincová pak dominovala. Po dvou hodinách a šesti minutách proměnila čtvrtý mečbol a vyhrála zápas. Martincová, která startovala na divokou kartu, otočila zápas podobně jako v prvním kole s Gabrielou Knutsenovou.

V čtvrtfinále se dnes utká ještě turnajová čtyřka Nosková. Pokud osmnáctiletá hráčka porazí Rainaovou, narazí na Slovenku Annou Karolínu Schmiedlovou. Další čtvrtfinálovou dvojici tvoří Francouzka Alizé Cornetová a Němka Tamara Korpatschová.

Zatímco Korpatschová postoupila po skreči Belgičanky Yaniny Wickmayerové za stavu 4:0 v prvním setu, Cornetová zdolala po třech hodinách a 19 minutách Estonku Kaiu Kanepiovou 7:6, 5:7, 6:4. Ve čtvrtfinále je také Rumunka Jaqueline Cristianová, která vyzve Ukrajinku Katerynu Baindlovou.

Tenisový turnaj žen v Praze se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 259 303 dolarů. V druhém kole Martincová porazila Jüan Jüe 1:6, 6:2, 6:2. Cornetová porazila Kanepiovou 7:6 (7:1), 5:7, 6:4. Schmiedlová porazila Wang Si-jü 4:6, 6:2, 7:6 (8:6). Hibinová porazila Hrunčákovou 6:1, 7:5.