Matelová přináší Česku evropské zlato po 38 letech čekání.

Matelová přináší Česku evropské zlato po 38 letech čekání.

Čtyřiatřicetiletá Matelová získala jubilejní desáté evropské zlato pro český stolní tenis a první od triumfu Jindřicha Panského s Marií Hrachovou ve smíšené čtyřhře v roce 1986. V ženském deblu slavily titul naposledy Marta Lužová s Jitkou Karlíkovou před 56 lety.

Po dlouhých 38 letech čekání se Česko opět může radovat z evropského zlata v stolním tenise. Čtyřicetiletá Matelová se stala držitelkou desátého evropského zlata pro český stolní tenis a první od doby, kdy Jindřich Panský a Marie Hrachová triumfovali ve smíšené čtyřhře v roce 1986. V ženském deblu se naposledy titulem mohly pyšnit Marta Lužová a Jitka Karlíková před 56 lety.

Matelová ukázala svou sílu a talent v bojích o titul, když porazila silné soupeřky a dokázala se prosadit na vrcholné evropské úrovni. Její vítězství je důkazem tvrdé práce, odhodlání a talentu, kterým disponuje.

Stolní tenis je oblíbeným sportem v Česku a úspěchy jako tento posilují jeho popularitu a lákají nové nadějné talenty do této disciplíny. Matelová se stala vzorem pro mladé hráče a hráčky, kteří chtějí dosáhnout úspěchu na mezinárodní scéně.

Evropské zlato pro Matelovou je důležitým milníkem pro český stolní tenis a potvrzuje jeho silnou pozici ve světě tohoto sportu. Doufejme, že tento úspěch bude motivací pro další generace hráčů a hráček, aby se snažili dosáhnout podobných úspěchů a reprezentovali Česko na mezinárodních soutěžích s hrdostí a vášní.