Max Verstappen pokračuje ve své vítězné sérii a vyhrává osmou Grand Prix za sebou, ani trest na startu ho nezastavil.

Max Verstappen pokračuje ve své vítězné sérii a vyhrává osmou Grand Prix za sebou, ani trest na startu ho nezastavil.

Max Verstappen z týmu Red Bull zvítězil ve Velké ceně Belgie, která se konala na okruhu Spa-Francorchamps. I přes penalizaci za instalaci „nadpočetné“ převodovky na svém voze, se Verstappen dokázal probojovat až na první místo. Tento triumf je pro něj již 45. v kariéře ve Formuli 1.

Na druhém místě dojel jeho týmový kolega Sergio Pérez se ztrátou více než 22 sekund. Třetí místo obsadil Charles Leclerc z týmu Ferrari, který startoval z pole position. Lewis Hamilton z týmu Mercedes se umístil na čtvrtém místě a získal bod navíc za nejrychlejší kolo.

Leclerc přišel o vedení již v prvním kole, kdy ho předjel Pérez. V ostré zatáčce pak došlo ke kolizi mezi nováčkem Oscarem Piastriem z týmu McLaren a Carlosem Sainzem Jr. z týmu Ferrari. Piastri brzy odstoupil a Sainz nedokončil závod.

Verstappen se postupně předjížděl a v 17. kole předjel i Péreze, čímž se dostal do čela. Poté se čekalo na déšť, ale na trať spadlo jen pár kapek. Jezdci začali postupně měnit pneumatiky na nejvhodnější směs. Mezi posledními to udělali oba jezdci Red Bullu.

Nicméně, toto nezměnilo jejich dominanci nad závodním polem, které proměnili ve své páté letošní double. Leclerc, nejlepší z „zbytku světa“, ztratil na druhého Péreze téměř deset sekund a pouze další dva jezdci zaostali za vítězem o méně než minutu.

Jezdci a členové týmů Formule 1 nyní čekají na měsíční prázdniny, přičemž seriál pokračuje poslední srpnový víkend Velkou cenou Nizozemska, která se pojede na Verstappenově domácím okruhu v Zandvoortu.