Max Verstappen zvítězil v Mexiku před Lando Norrisem a Lewisem Hamiltonem.

Max Verstappen zvítězil v Mexiku před Lando Norrisem a Lewisem Hamiltonem.

Velká cena Mexika, která se konala minulou neděli, přinesla velké emoce a dramatické okamžiky. Vítězem se stal Max Verstappen z týmu Red Bull, který si tak připsal již 31. vítězství za poslední dvě sezony. Tímto triumfem vyrovnal celoživotní rekord mistra světa Nigela Mansella z roku 1992. Verstappen dojel do cíle z poslední zatáčky okruhu, která je pojmenována po Britovi.

Závod začal velmi dramaticky, když oba vozy Red Bull odstartovaly nejlépe a předjely vozy Ferrari ve startovním roštu. Verstappen se dostal do čela, ale Sergio Pérez způsobil kolizi s Charlesem Leclercem a skončil mimo trať. Mexičan musel okamžitě zamířit do boxů a Grand Prix tak musel ukončit. Leclerc pokračoval v závodě s poškozeným předním spoilerem.

Verstappen si brzy vybudoval náskok na prvním místě. Po 20 kolech začala tradiční hra s pneumatikami. Nizozemec zajel pro nové gumy jako první, zatímco Lewis Hamilton udělal to samé o pět kol později. Hamiltonova taktika však nestačila na Verstappena, ale obě vozy Ferrari se na trať vrátily až za Mercedesem.

Ve 34. kole došlo k nehodě Kevina Magnussena, kterému prasklo zadní zavěšení a Dán vrazil do svodidel. Jeho vůz Haas dokonce začal hořet, a tak byl závod přerušen. Po asi dvacetiminutové pauze se Velká cena pokračovala pevným startem, na který si všechny týmy připravily nové pneumatiky. Verstappen si udržel vedení před Leclercem a Hamiltonem. Hamiltonovi trvalo jen několik kol, než se dostal před Ferrari na druhou pozici.

Hamilton se brzy odpoutal od svých pronásledovatelů a veškerá jeho snaha ukončit sérii bez vítězství byla marná. Sedminásobný mistr světa tak využil Pérezovy havárie a stáhl náskok druhého pilota Red Bullu na 20 bodů.

Skvělý závod předvedl také Lando Norris z týmu McLaren. Po nepovedené kvalifikaci a startu z předposlední řady se dokázal probít na páté místo.

Tým Haas klesl v Poháru konstruktérů na poslední desáté místo, zatímco týmu AlphaTauri pomohl skokem kupředu Daniel Ricciardo, který získal šest bodů za nedělní sedmou pozici.