Mbappé se vrátil s gólem, ale skupinu ovládli Rakušané

Mbappé se vrátil s gólem, ale skupinu ovládli Rakušané

Rakousko tak se šesti body postoupilo do osmifinále Eura z prvního místa. Až za ním se s pěti a čtyřmi body seřadili favorité skupiny Francouzi a Nizozemci.

Už před dnešními zápasy bylo jasné, že Polsko na turnaji končí.

Podrobnosti připravujeme.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu:

Skupina C:

Dortmund: Francie – Polsko 1:1 (0:0)

Branky. 56. Mbappé z pen. – 79. Lewandowski. Rozhodčí: Guida – Meli, Peretti – Irrati (video, všichni It.). ŽK: Rabiot, Upamecano – Zalewski, Frankowski, Dawidowicz, Šwiderski. Diváci: 62.000.

Sestavy:

Francie: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernandez – Tchouaméni (82. Fofana), Kanté (61. Griezmann), Rabiot (61. Camavinga) – Dembélé (86. Kolo Muani), Mbappé, Barcola (61. Giroud). Trenér: Deschamps.

Polsko: Skorupski – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Moder, Zieliňski, Zalewski (68. Skóraš) – S. Szymaňski (68. Šwiderski), Urbaňski – Lewandowski. Trenér: Probierz.

Ve skupině C na Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu se odehrál zajímavý zápas mezi Francií a Polskem. Francouzi se utkali s polským týmem a zápas skončil remízou 1:1. Francouzský tým se ujal vedení díky gólu z penalty z kopaček Mbappého, ale polský tým dokázal vyrovnat díky gólu Lewandowského.

Francie měla v průběhu zápasu více šancí, ale nedokázala je proměnit. Polsko se snažilo držet krok s favoritem skupiny a nakonec se jim podařilo získat cenný bod za remízu.

Oba týmy bojovaly o postup do další fáze turnaje, ale nakonec Francie se 5 body a Polsko s 1 bodem skončily ve skupině na nepostupových pozicích.

Skupinu C nakonec ovládlo Rakousko, které se s 6 body kvalifikovalo do osmifinále z prvního místa. Francouzi a Nizozemci se se 5 body umístili za nimi.

Turnaj nabízí spoustu vzrušení a zajímavých zápasů, které určitě stojí za sledování. Sledujte další zápasy a užijte si fotbalovou atmosféru na Mistrovství Evropy ve fotbale.