Menšík dosáhl své první výhry na trávě, Muchová zvítězila za dvacet minut při svém návratu.

Menšík dosáhl své první výhry na trávě, Muchová zvítězila za dvacet minut při svém návratu.

Menšík získal proti Eubanksovi, který je v žebříčku o více než 40 míst výš, první set díky jedinému brejku, ale ve druhém se situace obrátila.

V rozhodující sadě Čech i díky celkovým 12 esům dominoval, soupeři povolil jediný gem a utkání zakončil po hodině a půl čistou hrou.

Osmnáctiletý rodák z Prostějova na trávě debutoval před dvěma týdny v Hertogenboschi, kde vypadl v 1. kole.

Tehdy se na ATP Tour vrátil po více než měsíci poté, co se kvůli problémům s rukou krátce před startem odhlásil z grandslamového Roland Garros.

V dalším utkání jej na Mallorce čeká Ital Fabio Fognini.

Při návratu po takřka desetiměsíční pauze způsobené zraněním pravého zápěstí uspěla i Karolína Muchová. Na trávě v Eastbourne postoupila do 2. kole, když jí úvodní zápas po 20 minutách za stavu 3:1 v prvním setu skrečovala Ruska Elina Avanesjanová. Měla potíže se stehenním svalem.

Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce sehrála poslední duel loni v září, kdy v semifinále US Open nestačila na pozdější vítězku Američanku Cori Gauffovou.

Vzhledem k přetrvávajícím potížím absolvovala Muchová v únoru operaci, poté měla ruku šest týdnů v pevné dlaze a další dva týdny v kratší. Po odstranění dlahy se potýkala s velkou únavou ruky a těžko hýbala prsty.

Bývalá světová osmička se po turnaji v Eastbourne, kde ji v dalším kole čeká Polka Magda Linetteová, bude chystat na Wimbledon. Chce startovat i na olympijských hrách v Paříži.

Skončila naopak Linda Nosková. Ve 2. kole travnatého turnaje v Bad Homburgu nestačila na Bulharku Viktoriji Tomovovou, které podlehla 4:6, 2:6.

Devatenáctiletá Češka za celý zápas nezískala jediný brejk, zatímco sama o podání přišla třikrát.

Po vyrovnaném prvním setu nezachytila Nosková začátek druhé sady a brzy prohrávala 0:4. Poté se zlepšila a za stavu 1:4 měla jediné dva brejkboly. Ty ale nevyužila a Tomovová, která je v žebříčku o více než 30 míst níž, po více než hodině proměnila třetí mečbol.

Tenisový turnaj mužů v Palmě de Mallorca (tráva, dotace 932.135 eur):

Dvouhra – 1. kolo: Menšík (ČR) – Eubanks (8-USA) 6:3, 3:6, 6:1, Walton (Austr.) – Hanfmann (Něm.) 7:5, 6:2, Jubb (Brit.) – Marterer (Něm.) 6:1, 6:2.

Tenisový turnaj žen v Bad Homburgu (tráva, dotace 802.237 eur):

Dvouhra – 2. kolo: Tomovová (Bulh.) – Nosková (ČR) 6:4, 6:2.

Tenisový turnaj žen v Eastbourne (tráva, dotace 859.704 eur):

Dvouhra – 1. kolo: Muchová (ČR) – Avanesjanová (Rus.) 3:1 skreč, Mertensová (Belg.) – Miyazakiová (Brit.) 6:1, 6:2, Kruegerová (USA) – Golubicová (Švýc.) 6:1, 6:7 (7:9), 7:5, Raducanuová (Brit.) – Stephensová (USA) 6:4, 6:0.

Čtyřhra – 1. kolo: Bucsaová, Ninomijaová (Šp./Jap.) – Bouzková, Linetteová (ČR/Pol.) 6:4, 6:4.

Český tenista Menšík slaví první výhru na trávě na turnaji v Palmě de Mallorca. V dramatickém zápase porazil Eubankse a postoupil do dalšího kola. Menšík se po delší pauze vrátil na okruh ATP Tour a ukázal svou sílu na trávě.

Osmnáctiletý rodák z Prostějova debutoval na trávě před dvěma týdny v Hertogenboschi, kde vypadl v prvním kole. Po problémech s rukou se vrátil do formy a nyní se chystá na další zápasy, kde ho čeká Ital Fabio Fognini.

Další českou tenistkou, která se vrací po zranění, je Karolína Muchová. Po operaci a dlouhé rekonvalescenci se vrátila na kurt a hned v prvním zápase v Eastbourne postoupila do druhého kola. I přes potíže se stehenním svalem dokázala porazit soupeřku a ukázat svou sílu.

Naopak Linda Nosková skončila ve druhém kole turnaje v Bad Homburgu. Nezvládla zápas proti Bulharkce Tomové a musela se rozloučit s turnajem. Přesto se snažila a bojovala až do konce, ale soupeřka byla silnější.

Český tenis má tedy své zástupce na různých turnajích po celém světě a fanoušci mohou sledovat jejich výkony na trávě i jiných površích. Těšíme se na další zápasy a držíme palce našim tenistům a tenistkám.