Menšík porazil Rubljova a Leheček postoupil do třetího kola v Šanghaji.

Menšík porazil Rubljova a Leheček postoupil do třetího kola v Šanghaji.

Menšík vyhrál nad nasazenou šestkou Rubljovem za dvě hodiny a 32 minut. Desetinásobného grandslamového čtvrtfinalistu porazil prostějovský rodák i podruhé. Pomohlo mu také 11 es a 34 vítězných míčů.

O čtyři roky starší Ševčenko bude letos Menšíkovým soupeřem rovněž podruhé. Na olympijských hrách v Paříži zvítězil český tenista 6:3, 6:4.

Menšík zahájil utkání proti Rubljovovi lépe a v prvním setu měl dvakrát výhodu brejku. Ani jednou ale vedení 2:0 či 4:2 nedotáhl a sada dospěla do tie-breaku. V něm měl Menšík za stavu 7:6 setbol, Rubljov ho ale odvrátil a třemi míčky za sebou úvodní set vyhrál.

Ve druhém setu český tenista utekl po dvou brejcích do vedení 5:1 a zápas vyrovnal. V rozhodující třetí sadě sice Menšík brzy ztrácel 0:2, čtyřmi hrami za sebou ale vývoj zvrátil. Rubljov se už k další šanci nepropracoval, naopak za stavu 3:5 ztratil opět servis a s ním definitivně i celý zápas.

Turnajem jdou dál také světová jednička Ital Jannik Sinner a nasazená trojka Španěl Carlos Alcaraz. Čerstvý vítěz turnaje z Pekingu Alcaraz porazil domácího Šanga Ťün-čchenga dvakrát 6:2, letošní vítěz Australian Open a US Open Sinner zdolal Japonce Tara Daniela 6:1, 6:4.

Karolína Muchová bude dnes na turnaji v Pekingu usilovat o postup do svého druhého letošního finále. Její soupeřkou bude domácí hráčka Čeng Čchin-wen, s kterou se zatím utkala dvakrát. Letos s ní prohrála finále v Palermu a předloni ji porazila v Madridu.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 10,298.535 dolarů):

Dvouhra – 2. kolo: Menšík (ČR) – Rubljov (6-Rus.) 6:7 (7:9), 6:4, 6:3, Lehečka (33-ČR) – Munar (Šp.) 7:6 (8:6), 6:4, Popyrin (20-Austr.) – Kecmanovič (Srb.) 6:3, 6:2, Sinner (1-It.) – Daniel (Jap.) 6:1, 6:4, Alcaraz (3-Šp.) – Šang Ťün-čcheng (Čína) 6:2, 6:2, Ševčenko (Kaz.) – F. Cerúndolo (27-Arg.) 7:6 (9:7), 7:5, Watanuki (Jap.) – Nakashima (32-USA) 7:6 (7:4), 6:3.

Český tenista Jiří Veselý nedávno zaznamenal významné vítězství nad ruským soupeřem Andrejem Rubljovem na tenisovém turnaji v Šanghaji. Veselý porazil Rubljova za dvě hodiny a 32 minut, což mu zajistilo postup do třetího kola turnaje. Toto vítězství je pro Veselého velkým úspěchem, zejména proto, že Rubljov byl nasazen jako šestý hráč turnaje.

Veselý se svým výkonem mohl spolehnout na 11 es a 34 vítězných míčů, které mu pomohly k porážce Rubljova. Tento triumf ještě umocnil fakt, že Veselý již v minulosti porazil Rubljova na olympijských hrách v Paříži.

Samotný průběh zápasu byl napínavý, především v prvním setu, kde Veselý měl dvakrát vedení brejkem, ale nedokázal ho udržet a set skončil až v tie-breaku. Ve druhém setu si Veselý vzal dvakrát servis soupeře a zápas tak vyrovnal. Rozhodující třetí set začal s menším mankem, ale Veselý dokázal otočit průběh a zápas zakončil vítězně.

Dalšími hráči, kteří postoupili do třetího kola turnaje v Šanghaji, jsou například Ital Jannik Sinner a Španěl Carlos Alcaraz. Karolína Muchová bude dnes usilovat o postup do finále turnaje v Pekingu.

Celkově se jedná o zajímavý tenisový turnaj s mnoha zajímavými zápasy a výsledky. Jiří Veselý se svým vítězstvím nad Rubljovem ukázal svou sílu a odhodlání na mezinárodní tenisové scéně. Budeme sledovat, jak si Veselý povede v dalších kolech turnaje a jaké další úspěchy nám přinese.