Menšík postoupil do třetího kola české pohádky, Kvitová prohrála souboj šampionek.

Menšík postoupil do třetího kola české pohádky, Kvitová prohrála souboj šampionek.

Český tenista, který oslaví v pátek osmnácté narozeniny, vyhrál svůj druhý zápas na US Open. Poté, co prohrál první set, se dokázal zvednout a zvítězit ve čtyřech setech. Jeho soupeřem byl francouzský kvalifikant Droguet. Menší počet nevynucených chyb a 37 vítězných míčů pomohlo českému hráči k vítězství. V dalším kole se utká s Američanem Taylorem Fritzem.

Na turnaji jsou již také české tenistky Karolína Muchová a Jiří Veselý, kteří postoupili do třetího kola. Bohužel, třiatřicetiletá Petra Kvitová dohrála na hlavním kurtu Arthura Ashe s Dánkou Wozniackou za dvě hodiny a deset minut. Nepomohlo jí ani vedení 4:2 v prvním setu. Dánka měla jen 13 nevynucených chyb, zatímco Kvitová jich měla 39.

Dalším hráčem, který vypadl, byl norský finalista Casper Ruud. Prohrál s Číňanem Čang Č‘-čenem ve čtyřech hodinách a pěti setech. Ruud tak ukončil svůj letošní grandslamový výlet ve druhém kole.

Řek Stefanos Tsitsipas, finalista letošního Australian Open, byl vyřazen ve druhém kole po více než čtyřech hodinách hry. Jeho soupeřem byl švýcarský kvalifikant Dominic Stricker. Tsitsipas se na US Open nikdy nedostal dál než do třetího kola.

Naopak, Srb Novak Djokovič, který usiluje o 24. grandslamový titul, postoupil do třetího kola bez ztráty setu. Porazil Španěla Bernabého Zapatu.

Obhájkyně titulu Iga Świątek zvládla svůj druhý zápas bez problémů a porazila Australanku Darju Savilleovou. Ve třetím kole se utká se Slovinkou Kajou Juvanovou.

Celkově se turnajem v New Yorku rozloučilo již několik favoritů, ale také se objevili nováčci, kteří dosáhli svých nejlepších grandslamových výsledků.