Messiho levá noha excelovala v premiéře v Miami, Beckham se dojatě rozplakal

Messiho levá noha excelovala v premiéře v Miami, Beckham se dojatě rozplakal

Lionel Messi, jedna z největších fotbalových hvězd současnosti, se po pouhých třech trénincích s novým týmem Inter Miami zúčastnil svého prvního zápasu. Tento zápas se odehrál ve Fort Lauderdale před téměř 21 000 diváky, mezi kterými se nacházely i osobnosti ze světa sportu a showbyznysu, jako například LeBron James, Serena Williamsová, Gloria Estefanová nebo Kim Kardashianová. Messi na hřiště vstoupil jako náhradník ve 54. minutě společně s další novou posilou týmu MLS a bývalým spoluhráčem z Barcelony Sergiem Busquetsem.

I když jeho tým krátce poté ztratil vedení, Messi se stihl ocitnout v několika šancích a sám vypracoval nápadité přihrávky. Jeho velká chvíle přišla ve čtvrté nastavené minutě, kdy zakroutil přímý kop za faul na vlastní osobu do horního rohu branky. Tato vítězná rána rozplakala spolumajitele Interu Miami, bývalého anglického fotbalistu Davida Beckhama.

Díky Messiho zásluhám se tým z Miami dočkal první výhry po šesti soutěžních zápasech. V MLS Inter nedokázal vyhrát jedenáctkrát za sebou a momentálně se nachází na dně tabulky Východní konference. Messi se po odchodu z Paris St. Germain stal hráčem klubu z Fort Lauderdale v červnu. Podepsal smlouvu na dva a půl roku s opcí. Kapitán argentinských mistrů světa z loňského šampionátu v Kataru si ročně vydělává mezi 50 a 60 miliony dolarů (1,3 miliardy korun).

Cena vstupenek na jeho debut se na černém trhu pohybovala mezi 275 dolary (5800 korun) a 19 tisíci dolary (404 tisíc korun), informovala agentura AP.