Mexičanův záskok na lavičce přivedl tým k vítězství ve Zlatém poháru.

Mexičanův záskok na lavičce přivedl tým k vítězství ve Zlatém poháru.

Mexiko se po čtyřech letech vrátilo na trůn fotbalového mistrovství Severní a Střední Ameriky. V finále turnaje, které se konalo v Los Angeles, porazilo Mexiko tým Panamy 1:0. Jednalo se o třetí finálovou účast Panamy, která v minulosti neuspěla v letech 2005 a 2013.

Mexiko k titulu dovedl dočasný kouč Jaime Lozano, který se reprezentace ujal před měsícem a měl smlouvu pouze pro tento turnaj. Zatím není jasné, co bude s trenérem dál, svaz to zatím neoznámil. Lozano by však rád pokračoval, zejména kvůli tomu, že Mexiko bude spolupořádat mistrovství světa v roce 2026.

Panama bojovala ve finále do posledního dechu, ale nakonec se jí nepodařilo získat titul. Trenér Thomas Christiansen však svým hráčům nic nevytkl a ocenil jejich bojovnost a výkony během turnaje. Někteří hráči po prohraném finále sundali stříbrné medaile, ale trenér je povzbudil, aby byli pyšní na to, co dokázali a jaký fotbal na turnaji předvedli.

Vítěznou branku v zápase vstřelil hráč Mexika Giménez v 88. minutě. Mexiko se tak po nevydařeném mistrovství světa, kde vypadlo již ve skupině, vrátilo na vítěznou cestu a získalo titul mistra Severní a Střední Ameriky.