Michal Prokop se vrátil do nejlepší desítky na Dakaru

Michal Prokop se vrátil do nejlepší desítky na Dakaru

Český motocyklista Martin Michek potvrzuje svoji letošní formu. Desátým nejlepším časem v etapě se vrátil do top 10 i v průběžném hodnocení soutěže.

Nejlepší výkon dne zajel tovární jezdec KTM Kevin Benavides. V čele pořadí byl původně Chilan Pablo Quintanilla s Hondou, ten ale následně dostal šestiminutovou penalizaci a propadl se až za sedmou pozici.

Michek za Argentincem Benavidesem zaostal o 7:32 minuty. Celkově v čele zůstává Ross Branch z Botswany se strojem Hero. Ten má čas o 27:12 lepší než český jezdec v barvách Orion – Moto Racing Group.

V soutěži dnes skončil dvojnásobný vítěz soutěže Sam Sunderland. Dosud průběžného šestého Brita zradila na 11. kilometru měřeného úseku jeho motorka GasGas a musel vzdát.

Těsně za první desítkou etapového pořadí skončil Martin Prokop s Fordem, byl jedenáctý. Vítězem elitní kategorie automobilů Ultimate se stal Brazilec Lucas Moraes v Toyotě. Toho od jezdce Orlen Jipocat Teamu dělila necelá čtvrt hodina.

Jihlavský jezdec se po problémech v první etapě postupně prodírá celkovým pořadím, už je těsně za první dvacítkou. Na první příčku se vyšvihl domácí Jazíd Rádžíhí s Toyotou, který dosavadního lídra Carlose Sainze v Audi přeskočil o 29 sekund.

Aktualizujeme…