Michalík věří, že Sparta postoupí a vzpomíná na slavnou éru a gól Realu v penzionu.

Michalík věří, že Sparta postoupí a vzpomíná na slavnou éru a gól Realu v penzionu.

Sparta Praha se po osmnácti letech může vrátit do hlavní fáze Ligy mistrů, pokud v odvetě třetího předkola překoná Kodaň. V prvním zápase v Dánsku skončila remízou 0:0. V případě postupu by na Spartu čekal vítěz polsko-kyperské dvojice Raków Čenstochová – Aris Limassol.

Bývalý slovenský reprezentační záložník Rastislav Michalík je přesvědčen, že Sparta má šanci postoupit do skupiny Ligy mistrů. Tým je v dobré formě a ukázal to i nedávným přestupem Tomáše Čvančary do Mönchengladbachu. Michalík sám byl před dvaceti lety součástí sparťanského týmu, který se pravidelně dostával do skupinové fáze Ligy mistrů. V sezonách 2001/02 a 2003/04 hrál i osmifinále této prestižní soutěže.

Vzpomínky na tyto zápasy jsou pro Michalíka nezapomenutelné. Hrál na krásných a vyprodaných stadionech a nejsilnější vzpomínkou je zápas proti Realu Madrid, který skončil prohrou 2:3. Michalík vstřelil gól na 1:1, který ho provází dodnes. Před svou kariérou ve Spartě působil v Příbrami a Liberci, poté hrál v Turecku a Rakousku a nakonec se vrátil na Slovensko.

Po ukončení fotbalové kariéry se Michalík rozhodl investovat do turismu a postavil penzion RaMi nedaleko českých hranic. V posledních deseti letech se turistický ruch v této oblasti značně rozvinul a Michalík si tak vede dobře. Na recepci penzionu má vystavené dresy Sparty a slovenské reprezentace, které připomínají jeho fotbalovou minulost.

Duel mezi Spartou Praha a Kodaní se odehraje dnes od 19 hodin. Zápas můžete sledovat prostřednictvím online přenosu na Aktuálně.cz.