Misa se věnuje šachům, zatímco ostatní preferují dámu. Na Hlinkovi se objevuje další výjimečný hokejový talent.

Misa se věnuje šachům, zatímco ostatní preferují dámu. Na Hlinkovi se objevuje další výjimečný hokejový talent.

Misa, 16letý hokejový talent, se stal jedním z největších příslibů kanadského hokeje. Na nedávném tradičním turnaji, který je považován za neoficiální mistrovství světa osmnáctek, se představili hráči jako Paul Kariya, Sidney Crosby a Nathan MacKinnon, kteří se později stali hvězdami NHL. Misa se na tomto turnaji také ukázal a získal si pozornost fanoušků i odborníků.

Misa je považován za dalšího kanadského velikána po hráčích jako McDavid nebo Bedard. Na turnaji vstřelil gól Čechům a v třech ostrých kláních nasbíral osm bodů (2+6). Spolu s krajany Ryderem Ritchiem a Finem Tuomasem Suoniemim vládne turnajové produktivitě. Jeho výkonům pomohlo i skóre Kanady 25:13, ale jeho talent je bezpochyby výjimečný.

Misa se již ve 15 letech připojil k týmu OHL (Ontario Hockey League), jedné ze tří hlavních severoamerických juniorek pod hlavičkou CHL (Canadian Hockey League). Tento krok je normálně nemožný, ale Misa získal zvláštní status, stejně jako v minulosti John Tavares nebo Connor McDavid. A ukázalo se, že to bylo oprávněné rozhodnutí. V základní části OHL nasbíral 56 bodů (22+34) ve 45 zápasech a spolu s českým hráčem Matyášem Šapovalivem, který je o tři roky starší, vládli týmové produktivitě.

Pro srovnání, 15letý McDavid měl v OHL průměr 1,05 bodu na zápas, zatímco Misa dosáhl na číslo 1,24. Za své výkony získal cenu pro nováčka roku. Generální manažer týmu Saginaw Spirit ho popsal jako hokejistu na extrémně vysoké úrovni. Misa vyniká bruslařskými schopnostmi a silou. Je to prostě hokejista, jak má být.

Misa se rychle přizpůsobil na OHL, kde čelil soupeřům o rok starším. Trenér Saginaw Spirit ho přirovnal k hráči šachů, který je o krok před ostatními. Misa vnímá hru zpomaleně a všechno pro něj tak přichází snadno. Je to skvělý spoluhráč a to souvisí i s tím, že má skvělou rodinu, která ho podporuje.

Misa získal chválu i od nezávislých stran. Analytik stanice TSN a bývalý skaut Craig Button ho označil za výjimečného hráče, který hraje ve velké rychlosti. Srovnal ho s americkým hokejistou Jackem Hughesem, který v minulé sezoně NHL nasbíral 99 bodů (43+56).

Misa nyní čeká semifinále na Hlinka Gretzky Cupu, kde se utká s týmem Spojených států. Pokud postoupí do finále, mohl by se potkat i s českým týmem, který v druhém semifinále vyzve Finsko.