Místní obyvatelé se těší na zápas ve svém rodišti, jedna osoba získala více než 40 vstupenek pro své blízké.

Místní obyvatelé se těší na zápas ve svém rodišti, jedna osoba získala více než 40 vstupenek pro své blízké.

Sedmadvacetiletý slovenský fotbalista Jakub Hromada se poprvé po dlouhé době vrací do svého rodného města Košice kvůli fotbalovému zápasu. V současné sezóně ještě nenastoupil, ale doufá, že se alespoň na pár minut dostane na trávník po odpykání pohárového disciplinárního trestu. Na tiskové konferenci Hromada uvedl, že pro své blízké sháněl přes 40 lístků.

Hromada se těší na návrat do svého rodného města, kde žijí jeho přátelé a rodina. Je to poprvé, co se sem vrací kvůli fotbalu a je za to velmi rád. Plánuje tu i do budoucna žít, protože je to jeho srdcovka. Těší se také na nový stadion v Košicích, který nedávno vyrostl. Bude mít v hledišti spoustu blízkých, kterým se podařilo sehnat vstupenky.

Hromada nemá žádný slib od trenéra, že nastoupí do zápasu, ale doufá, že se mu podaří dostat na trávník. Trenér Jindřich Trpišovský se bude snažit Hromadu nasadit a náskok 3:0 z prvního zápasu by mu mohl pomoci. Hromada si odpykal trest od UEFA za červenou kartu v předkole Evropské ligy proti Legii Varšava. Je rád, že je konečně k dispozici nejen na ligové, ale i evropské zápasy.

V letošní sezóně zatím Hromada neodehrál ani minutu, ale neber to jako špatnou situaci. Je přesvědčený, že se mu brzy dostane šance a dělá pro to všechno na tréninku. Věří, že se opět dostane do sestavy a je rád, že je součástí týmu jako Slavia.

Hromada je nadšený z nového stadionu v Košicích a také z postupu města zpět do první ligy. Myslí si, že si to klub i město zaslouží. Sám sice mužský fotbal za Košice nikdy nehral, ale hrál v dorostu za KAC Jednota Košice. Má radost, že může hrát na tak krásném stadionu a těší se na zápas.