Mladá česká atletka debutovala v prestižní Diamantové lize a obsadila páté místo v závodě na 400 metrů.

Mladá česká atletka debutovala v prestižní Diamantové lize a obsadila páté místo v závodě na 400 metrů.

Manuel zaostala o dvě desetiny za svým časem z římského finále mistrovství Evropy, kde obsadila čtvrté místo. Hranici 51 sekund prolomila poprvé na květnové Zlaté tretře v Ostravě (50,59). Závod vyhrála Rhasidat Adelekeová reprezentující Irsko časem 49,17 a pod 50 sekund se dostala i Nizozemka Lieke Klaverová (49,64).

Švábíková na nedávném domácím šampionátu ve Zlíně překonala 473 cm a splnila olympijský limit, ale tentokrát na takový výkon neměla. Jednu opravu potřebovala už na základní výšce 446 cm, pak sice uspěla napoprvé, ale o dalších deset centimetrů výš už třikrát laťku shodila.

Alžířan Džamál Sedžatí se pět dnů po startu v Paříži přiblížil o další desetinu ke světovému maximu na osmistovce. Po skvělém finiši ho v rekordu Diamantové ligy 1:41:46 dělí od času Davida Rudishy jen 55 setin a upevnil si třetí místo v historických tabulkách.

Na mužské čtvrtce padla poprvé v sezoně meta 44 sekund. O rovné dvě desetiny ji pokořil Američan Quincy Hall. Osobní rekord z domácího šampionátu a národní olympijské kvalifikace si zlepšil o 37 setin a zařadil se na dvanácté místo v historii.

Druhou porážku v sezoně utrpěl olympijský vítěz v běhu na 400 metrů překážek Karsten Warholm. Norského světového rekordmana porazil o šest setin americký lídr letošních tabulek Rai Benjamin časem 46,67. Třetí skončil Warholmův přemožitel z květnové Diamantové ligy v Oslu Brazilec Alison dos Santos.

Mladá česká čtvrtkařka Barbora Švábíková nedávno debutovala v prestižní Diamantové lize, kde si doběhla pro páté místo. Tento výsledek je skvělým pokračováním její úspěšné atletické sezóny, kde se jí daří stále zlepšovat své osobní rekordy a umístění.

Barbora zaostala o dvě desetiny za svým časem z nedávného finále mistrovství Evropy, kde obsadila čtvrté místo. Podařilo se jí poprvé prolomit hranici 51 sekund na Zlaté tretře v Ostravě, kde zaběhla čas 50,59. V závodě v Diamantové lize zvítězila Rhasidat Adelekeová z Irska časem 49,17, a také Nizozemka Lieke Klaverová zaběhla pod 50 sekund (49,64).

Na nedávném domácím šampionátu ve Zlíně Barbora překonala výšku 473 cm a splnila olympijský limit, ale tentokrát se jí na takový výkon nepodařilo dosáhnout. Potřebovala jednu opravu již na základní výšce 446 cm a i přes úspěšný první pokus, následně třikrát shodila laťku na dalších deset centimetrů.

Další český atlet, Džamál Sedžatí, se pět dní po startu v Paříži přiblížil o další desetinu ke světovému maximu na osmistovce. Po skvělém finiši ho dělí od času Davida Rudishy pouhých 55 setin a upevnil si třetí místo v historických tabulkách.

V mužské čtvrtce poprvé v této sezoně padla hranice 44 sekund, když Američan Quincy Hall zaběhl čas o dvě desetiny rychleji. Osobní rekord z domácího šampionátu a národní olympijské kvalifikace si tak vylepšil o 37 setin a zařadil se na dvanácté místo v historii.

Olympijský vítěz v běhu na 400 metrů překážek, Karsten Warholm, utrpěl druhou porážku v této sezoně. Norského světového rekordmana porazil o šest setin americký lídr letošních tabulek Rai Benjamin časem 46,67. Třetí skončil Warholmov pérný soupeř z květnové Diamantové ligy v Oslu, Brazilc Alison dos Santos.

Barbora Švábíková a další čeští atleti tak ukázali svou sílu a talent na mezinárodní scéně a přinesli fanouškům vzrušující závody plné emocí a dramatických momentů. Budeme sledovat jejich další úspěchy a držet palce v nadcházejících soutěžích.