Mladá česká sportovkyně Brenda opět triumfuje a získává nejvýznamnější titul, nedostižná v soutěži.

Mladá česká sportovkyně Brenda opět triumfuje a získává nejvýznamnější titul, nedostižná v soutěži.

Brenda Fruhvirtová, česká tenisová teenagerka, opět překonala své vlastní hranice a získala svůj desátý titul na dospělém okruhu. Tentokrát se jednalo o turnaj kategorie ITF W60 s dotací 60 tisíc dolarů, který ovládla poprvé v kariéře.

Ve svých pěti zápasech na turnaji, který se konal ve dvacetitisícovém městečku 60 kilometrů jižně od Stuttgartu, neztratila Fruhvirtová ani jedinou sadu. Soupeřkám ve většině případů dovolila jen pár her a v semifinále dokázala porazit bývalou světovou padesátku a semifinalistku nedávného turnaje WTA v Lausanne Maďarku Annu Bondarovou.

V nedělním finále pak nasazená jednička potvrdila svou dominanci výsledkem 6:3, 6:1 proti Slovince Živě Falknerové. Díky tomuto titulu se Fruhvirtová posunula o 21 míst v žebříčku a momentálně se nachází na 120. příčce. Tímto výsledkem si také vylepšila své dosavadní kariérní maximum o osm míst.

Brenda Fruhvirtová začala sbírat tituly mezi dospělými již ve svých čtrnácti letech. Loni vyhrála osm antukových turnajů ITF W25 a překonala rekordy ve vítězných zápasech v řadě. Letos navázala březnovým triumfem na „čtyřce“ v indickém Bengalúru a nyní přidala i první vítěznou „šedesátku“.

Kromě toho získává také první zkušenosti na grandslamových turnajích. Úspěšně prošla kvalifikací do hlavní soutěže Australian Open i Roland Garros. Brenda Fruhvirtová je tedy talentovanou tenisovou hráčkou, která se neustále zlepšuje a ukazuje svůj potenciál na mezinárodní scéně.