Mladá pilotka se připravuje na další dva Dakary a závody na terénu i okruzích

Mladá pilotka se připravuje na další dva Dakary a závody na terénu i okruzích

Mladá závodnice týmu Buggyra ZM Racing se po dokončení Rallye Dakar vrátila zpět do terénu. Aliyyah Kolocová, která je součástí českého týmu se sídlem v Roudnici nad Labem, se v minulém víkendu zúčastnila soutěže Saudi Baja, která je součástí Světového a Blízkovýchodního poháru Baja.

Na první pohled by se mohlo zdát, že to není nic neobvyklého. Po Dakaru se do závodního dění vrátili i ostatní závodníci. Ale tato mladá dívka v Saúdské Arábii odstartovala doslova maratonský sportovní program.

Kromě dálkových soutěží na Blízkém východě ji čeká účast ve zbývajících podnicích světového šampionátu dálkových rallye W2RC. Vedle toho bude na okruzích obhajovat skvělé výsledky z vytrvalostního šampionátu 24H Series.

Všechny tyto starty přinesou dohromady neuvěřitelných 11 tisíc závodních kilometrů. To je tedy dvě další porce o délce lednové Rallye Dakar. A to jak v terénu, tak na asfaltu.

Navíc mladou naději nečeká „jen“ třináct závodních víkendů. Starty ve W2RC, Blízkovýchodním poháru Baja a 24H Series dají dohromady celé tři měsíce plného závodního nasazení.

A to hovoříme o ostrých kilometrech, k tomu ještě připočítejte testy, tréninky a další související akce.

„Střídat terén a okruhy není snadné, ale už to beru jako samozřejmost. Myslím, že jsem se naučila rychle si zvykat na auto, ve kterém budu právě závodit. Daří se mi nepřenášet zlozvyky z terénu na okruhy a naopak,“ prohlásila teprve 19letá závodnice.

Kolocová pojede poprvé kompletně celý seriál W2RC, ve kterém se spolu sejdou ti nejlepší závodníci dálkových soutěží světa. Jako debutantka ve třídě Ultimate se v této elitní společnosti neztratila. O tom nejlépe svědčí i to, že již po Dakaru v MS této kategorie patří aktuálně 12. pozice.

Kromě řady několikadenních dálkových rallye se vrátí i na závodní okruhy. Spolu s Adamem Lackem a Davidem Vršeckým bude ve voze Mercedes-AMG GT4 obhajovat ve vytrvalostním seriálu 24H Series druhé místo ve třídě GT4 a sama mladá pilotka post nejlepší ženy celého šampionátu. V rámci tohoto šampionátu Kolocovou čekají letos hned dvě čtyřiadvacetihodinovky.

Sezonu „po Dakaru“ začala pátým místem ve třídě Ultimate na rallye Saudi Baja.

„Získali jsme užitečné zkušenosti, které nám pomohly posouvat vůz dál a dál. Poslední den jsme se s nastavením rozhodně vydali špatnou cestou, ale i tak Aliyyah odvedla dob