Mladý norský cyklista zahynul při sjezdu z Grossglockneru

Mladý norský cyklista zahynul při sjezdu z Grossglockneru

Čtvrtou etapu vyhrál Filippo Ganna po sprinterském souboji s krajanem Diegem Ulissim, lídrem průběžného pořadí. Slavnostní ceremoniál po etapě byl s ohledem na tragickou událost zrušen a zatím není jasné, zda bude závod pokračovat nedělní závěrečnou etapou. Rozhodnutí by mělo padnout až ráno, pořadatelé oznámili, že se budou řídit přáním rodičů zemřelého.

Závodu Kolem Rakouska se účastní i početná skupina českých cyklistů. Nejlepší z nich Jakub Otruba dokončil dnešní 151,7 km dlouhou 4. etapu na 16. místě ve skupině, která za vítězným duem zaostala o dvě sekundy. V celkovém pořadí figuruje na 12. příčce.

Drege se letos dočkal prvních úspěchů, když vyhrál menší etapové závody Kolem Rhodosu a South Aegean Tour. V závodu Kolem Rakouska figuroval před dnešní etapou v průběžném hodnocení na 38. příčce.

Tragédie se stala zhruba rok poté, co při červnovém závodě Kolem Švýcarska zemřel rovněž po pádu ve sjezdu domácí cyklista Gino Mäder. Jen několik týdnů nato přišel v Rakousku při juniorském závodě UCI za podobných okolností o život sedmnáctiletý italský talent Jacopo Venzo.

Tragédie ve sjezdu z Grossglockneru: Mladý norský cyklista přišel o život

Čtvrtou etapu závodu Kolem Rakouska vyhrál Filippo Ganna po sprinterském souboji s krajanem Diegem Ulissim, který je lídrem průběžného pořadí. Avšak slavnostní ceremoniál po etapě byl zrušen kvůli tragické události, kdy mladý norský cyklista při sjezdu z Grossglockneru přišel o život. Zatím není jasné, zda bude závod pokračovat nedělní závěrečnou etapou, rozhodnutí padne až ráno, pořadatelé se budou řídit přáním rodiny zemřelého.

Mezi účastníky závodu Kolem Rakouska jsou i čeští cyklisté. Nejlepší z nich, Jakub Otruba, dokončil dnešní 4. etapu na 16. místě ve skupině, která za vítězným duem zaostala o pouhé dvě sekundy. V celkovém pořadí se momentálně nachází na 12. pozici.

Drege letos dosáhl svých prvních úspěchů, když vyhrál menší etapové závody Kolem Rhodosu a South Aegean Tour. Před dnešní etapou Kolem Rakouska se nacházel v průběžném hodnocení na 38. místě.

Tato tragédie připomíná události z minulosti, kdy při červnovém závodě Kolem Švýcarska zemřel po pádu ve sjezdu domácí cyklista Gino Mäder. Jen několik týdnů nato při juniorském závodě UCI v Rakousku podobným způsobem zemřel sedmnáctiletý italský talent Jacopo Venzo.