Mladý talent z Říčan, Dominantní Samsonová, vstoupil do Turnaje mistryň s ohromujícím úspěchem.

Mladý talent z Říčan, Dominantní Samsonová, vstoupil do Turnaje mistryň s ohromujícím úspěchem.

Česká tenistka Samsonová se stala jednou z nejlepších juniorek kombinovaného žebříčku federace ITF. Její výrazná výhra na juniorském Turnaji mistrů jí posílila šance na postup do semifinále. Turnaj mistrů má stejné herní schéma jako ten dospělých, osm hráček je rozděleno do dvou skupin, ze kterých vždy dvě nejlepší postoupí do závěrečných bojů.

Samsonová se ve skupině utká s dalšími soupeřkami, Japonkou Sajaku Išiovou a nejlepší juniorkou světa a šampionkou Wimbledonu Američankou Clervie Ngounoeovou. Její výkon na nedávném US Open, kde hrála semifinále, a zisk deblového titulu na Wimbledonu spolu s Alenou Kovačkovou ji řadí mezi největší talenty své generace.

Tato tenistka z Prahy má nadstandardní servis, dokáže vypálit podání rychlostí kolem 170 kilometrů v hodině. Mnoho expertů ji považuje za největší talent své generace.

Původně se do čelních řad dostaly dvě české tenistky, šestnáctiletá finalistka US Open Tereza Valentová se však na poslední chvíli omluvila kvůli nataženému břišnímu svalu.